7 Mart 2014 Cuma

Tuncay Güven -gizli muhbir-askeriyeden atilma sonradan hristiyan

Ergenekon iddianamesinin kara kutusu olarak adlandırılan Tuncay Güney'in 2001 yılında polise verdiği ifadede, dönemin OHAL Valisi Hayri Kozakçıoğlu, Ulaştırma Bakanı ve İstanbul Emniyet Müdürü Necdet Menzir ve Veli Küçük'ün yanı sıra bazı üst rütbeli askerlerin eroin trafiğini yönlendirdiğini söylediği ortaya çıktı.

Ergenekon iddianamesinin eklerinde yer alan belgeler, bazı devlet yetkililerinin uyuşturucu trafiğini nasıl yönlendirdiğini çarpıcı bir şekilde ortaya koydu.

Bölgede birçok kanlı katliamın yaşandığı OHAL döneminde bölge valiliği yapan Hayri Kozakçıoğlu, Ulaştırma Bakanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü yapan Necdet Menzir, Ergenekon örgütünün yöneticiliği ile suçlanan ve İzmit-Adapazarı-Düzce şeytan üçgeninde yaşanan birçok faili meçhul cinayetin sorumlusu olduğu iddia edilen Veli Küçük'ün yanı sıra bazı üst rütbeli askerlerin yürüttüğü iddia edilen uyuşturucu trafiğine ilişkin şu çarpıcı bilgiler açığa çıktı. Ergenekon operasyonun kilit isimlerinden Tuncay Güney'in 2001'de gözaltına alındığında polise verdiği ifadede örgütün parasal kaynakları üzerine açıklamalar yaptığı ortaya çıktı.

"Eroin Kozakçıoğlu ve Menzir tarafından paylaşıldı"

Güney, uyuşturucu kaçakçısı Nejat Daş'a ait Kısmetim -1'in resmi kayıtlara geçtiği şekliyle içindeki 3 ton 100 kilo eroinle değil, boşaltıldıktan sonra batırıldığını iddia etti. Güney, Aralık 1992'de batan gemideki eroin parasının Daş, Daş'ın yakın olduğu JİTEM mensupları ve sonradan ortak olan dönemin OHAL Valisi Hayri Kozakçıoğlu ve dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Necdet Menzir arasında paylaşıldığını iddia etti. Ergenekon'un kilit isimlerden Tuncay Güney polise verdiği ifadede yakalanacağını anlayan uyuşturucu kaçakçıları tarafından içindeki 3 ton eroinle batırıldığı açıklanan Kısmetim-1 gemisiyle ile ilgili şok bilgiler verdi: Gemi boşaltıldıktan sonra batırıldı. Eroini Ergenekon, iki kamu görevlisi ve uyuşturucu kaçakçısı Nejat Daş paylaştı.

"Küçük, Kozakçıoğlu ve Menzir'in mala ortak olmasına kızmıştı"

Güney ifadesinde şunlara yer verdi: "Kısmetim-1 gemisindeki eroinin sahibi, uyuşturucu kaçakçısı Nejat Daş ve bazı askerlerdi. Bir senaryo hazırlandı. Gemi Akdeniz'in ortasında boş batırılacak, eroin yurtdışına satılarak ve parası bölüşülecekti. O günlerde Daş polisin elindeydi. Kozakçıoğlu ve Menzir gemideki mala ortak olmak istiyordu. Pazarlıklara dahil edildiler. Pazarlığı Ergenekon adına JİTEM'ci yüzbaşı yürütüyordu. Geminin delilleri yok etmek için kaçakçılar tarafından nasıl batırıldığı, İstanbul'dan götürülen gazeteciler tarafından kare kare görüntülendi. Eroinin yerine ulaştırıldığını biliyorum. Küçük, Kozakçıoğlu ve Menzir'in sonradan 'mala' ortak olmasına çok kızmıştı."

Veli Küçük'ün Karadeniz Jandarma Bölge Komutanı olup Giresun'a taşınmasıyla birlikte Türkiye merkezli uluslararası uyuşturucu trafiğinin Karadeniz'e yöneldiğini söyleyen Güney şu bilgileri verdi: "Veli Paşa 4 - 5 tane dil bilir, Rusça da bilir. Küçük'ün uyuşturucu işini Fransızların OJD'si de biliyordu. Fransızların Türkiye'deki uyuşturucuyla ilgili raporunda bunlara yer verilmesi birçok şeyi frenledi. OJD daha sonra JİTEM Karadeniz'de uyuşturucu ticareti yapıyor diye belge de yayınladı."

"Fransız narkotik birimi OJD'de pay almak istedi"

Güney, Fransız narkotik birimi OJD'den bir görevlinin de Türkiye'ye gelip kendisiyle JİTEM ve Susurluk Davası hükümlüsü Sami Hoştan'ın uyuşturucu trafiğiyle ilgili görüştüğünü anlattı. Uyuşturucudan pay almak istediği anlaşılan Fransız istihbaratçıya Hoştan'ın telefonunu verdiğini ifade eden Güney şunları anlattı: "Pera Palas Oteli'nde Fransız istihbaratçıyla görüştüm. JİTEM ve Hoştan'ın uyuşturucu ticareti yaptığını, bunları OJD uyuşturucu raporlarında yayınlayacaklarını, Veli Küçük'ün bunları albaylığından bu yana yaptığını, askeriyede bir grubun bununla beraber olduğunu anlattı. 'Bu konuda biz Sami Hoştan'la görüşmek istiyoruz' dedi. Yani Hoştan'ın üzerinden, bir grup askerin yıllardır uyuşturucu işi yaptığını söylüyordu. Veli Küçük, OJD'nin yaptığı araştırmadan çok rahatsız oldu. Paşa dedi ki Perinçek'e söyle o şeyleri manipüle etsin dedi. Süper NATO, şucu bucular, uyuşturucu ticareti yapıyor haberleri yapılsın, dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder