23 Mart 2014 Pazar

Cizvit Tarikatı ve Pensilvanya'daki çiftliğin esrarengiz hikayesi


Stargazete.com-özel
Türkiye'nin en ünlü finans uzmanlarından yazar Ömer Özbay, A Haber'de yayınlanan Yaz Boz programı için hazırlanan söyleşide Pensilvanya'daki çiftlik hakkında şoke eden bilgiler aktardı.

Özbay, şu anda Golden Generation Vakfı'na ait olan, Fethullah Gülen'in içinde misafirleri ağırladığı, sohbetler yaptığı yerleşkenin esrarengiz hikayesini anlattı.

Ömer Özbay'ın anlattığına göre; daha önce bir Katolik tarikatı olan Cizvit'e ait olan bu yerleşke, bir süre sonra müthiş bir hareketliliğe şahit oldu. Tapusu sürekli el değiştiren yerleşkenin yanında Gülen'in yeğenine ait olan bir başka çiftlik ve muhteşem villalar var.

İŞTE ÖMER ÖZBAY'IN AĞZINDAN PENSİLVANYA'DAKİ O ÇİFTLİĞİN ESRARENGİZ HİKAYESİ:

Burası Golden Generation (Altın Nesil) Vakfı'nın Pensilvanya'daki "çiftlik" diye bildiğimiz yerleşkesi. Daha önce Cizvit Tarikatı'nın (Hristiyan Katolik mezhebi) yaz kampı olarak kullanılıyormuş.

CİZVİT EĞİTİM FAALİYETLERİYLE ÖNE ÇIKIYOR, KİLİSEYE ÇALIŞIYOR

Cizvit Tarikatı dediğimiz Katolik Kilisesi'ne bağlı, bu kiliseyi destekleyen dört önemli tarikattan bir tanesi. Daha çok papalık müessesesini savunan bir tarikat bu. Çok resmi kuruluşu var. 1534'teIgnatius kuruyor. O günden bu güne de, zaman zaman kiliseyle ters düştüğü oluyor ama özellikle son yıllarda gayet formda, faal, etkili, Amerikan yönetiminde olduğu kadar Avrupa'nın diğer ülkelerinde de etkili olan bir tarikat.

OKULLARDAN MEZUN OLANLAR DEVLETLERE SIZDIRILIYOR

Temel özelliklerinden birisi eğitime önem veriyor olması. Küçük yaşta aldığı çocukları okutuyor, özellikle temel bilimler noktasında yetiştiriyor ve devlete sokuyor.

Kendi adamları, Cizvit Tarikatı'na bağlı olduğunu kesinlikle açıklamadan devlete giriyor ve tarikattan gelen talimatlara göre devlet içinde hareket ediyor.

Bugün olup bitenlerle müthiş bir benzerlik seziyorsunuz.

TAPU SÜREKLİ EL DEĞİŞTİRİYOR

Yaz kampı olarak kullanılan bu yer 1993'te bir şahıs tarafından satın alınmış görünüyor. Hüseyin Çopur isimli bir şahıs 230 bin dolara satın almış. Daha sonra Çopur, yine Gülen örgütünün bir vakfına (White Rose) 190 bin dolara devrediyor.

Sonra, 114,6 dönüm ve 3 parça olan bu yeri White Rose, bu üç parseli her parseli 1 dolardan Golden Generation Vakfı'na devrediyor. Daha sonra Golden Generation ve White Rose birleşiyor ve tek vakıf olarak kalıyorlar.

Çok enteresan birşey. Direk bir şey yok. Hep aktarmalı. Mülkün tapusuyla ilgili, baktığınız zaman sürekli birilerine devrediliyor, sonra tekrar başka biri devralıyor, ipotek ediliyor, kredi alınıyor, büyük paralar karşılığı. O borç nasıl oluyor, nasıl ödeniyor, onu bilmiyoruz. Sonra tekrar başka birine ipotek ediliyor falan. Devamlı bir hareket var tapular üzerinde.

KİME AİT BU VAKIF?

Bu vakıfla ilgili Bekir Aksoy diyor ki, "burası bir ibadet ve dinlenme vakfı. Burada New York'lu ve diğer civar yerlerden gelen Türkler burada dinleniyor ibadet ediyor.

Bu arada Fethullah Gülen Hocaefendimiz de bizim misafirimizdir, o da diğer insanlar gibi burada misafir olarak kalıyor."


GÜLEN "KİRA ÖDÜYORUM" DEMİŞTİ

Öte yandan, benim ilgimi çekmişti, hoca demişti ki "ben buraya 5 bin 500 lira kira ödüyorum. Çünkü burası bir vakfa ait" falan demişti.

Ama Bekir Aksoy izah ediyor, "hoca bizim misafirimiz" diyor.

HAKAN ŞÜKÜR DE ORADA KONAKLADI

Ömer Özbay, Hakan Şükür'ün de istifa ettikten sonra Pensilvanya'daki bu çiftlikte bir süre ikamet ettiğini anlattı, Türkiye'nin giden diğer bazı insanların da burada misafir edildiğini belirtti.

BİR ÇİFTLİK DAHA VAR

Özbay, söz konusu yerleşkede başka bir çiftliğin daha bulunduğunu, bu çiftliğin de Fethullah Gülen'in yeğenine ait olduğunu, burada hayvancılık bile yapıldığını, orada aristokratik bir hayatın yaşandığını ifade etti.

Ömer Özbay konuyla ilgili şöyle konuştu:

GÜLEN'İN YEĞENİNE AİT ÇİFTLİK

Benim burada ilgimi çeken bir şey oldu. Pensilvanya'daki 114 dönümlük bölümün hemen köşe tarafında, bir kaç dakika mesafede 55 dönümlük bir çiftlik daha var. Burada canlı hayvanlar falan da uydu fotoğraflarında gözüküyor.

Bu çiftlik de, Fethullah Gülen'in yeğeni Mebruke Hanım'ın kocası Cevdet Türkyolu ve Mebruke Hanım'ın üzerine tapu edilmiş. Diğer mülk vakfın mülküdür, ama o dediğim 55 dönümlük mülk kişi mülkü. Orada hayvancılık falan da yapıyorlar. Epey bir büyük ve güzel bir yer. Amerika'ın ortasında, Pensilvanya'da inekler besleniyor. Cevdet Bey'in oğlunun ineklerle oynarken fotoğrafları var.

ARİSTOKRATİK BİR HAYATLARI VAR

Gizledikleri bir şey de yok aslında. Orada güzel, aristokratik bir hayatları var. Akrabasının, yeğeninin ya da yakın hizmetini yapanların bulunduğu bir koloni halinde bir din aristokrasisi var. Halka fazla karışmadan, o muhteşem yerlerde mülkleri var.

Fethullah Gülen'in yeğeni Mebruke Hanım'ın kocası olan Cevdet Bey Gülen'in özel hizmetlerine bakan kişidir. Onun hizmetinde, yardımcısı gibi.

GÜLEN'İN YEĞENİNE AİT 5 MUHTEŞEM VİLLA VAR

Ama tapu kayıtlarında karısı ve kendisinin ortak olarak o çiftliğin dışında 5 tane villası görünüyor. Az buz değil, muhteşem villalar.

YEĞENİN ÇOCUĞUNUN FERRARİ'Sİ

Çocuklarına bakıyoruz, Gülen'in yeğeninin çocuğu Esat var. Gizli saklı değil, Facebook sayfasına bakıyoruz, Ferrari'si var. Arkadaşını gezdirmiş.

O arkadaşı Facebook sayfasında fotoğraf paylaşmış "Esat bizi gezdirdi" diye.

ESAT: ÇOCUK SANA DEMEDİM Mİ HER YERDE PAYLAŞMA DİYE! KISKANIRLAR!

Esat onu uyarıyor "çocuk sana bunu her yerde paylaşma demedim mi! Bazıları sahip olmadığı için kıskanıyor" diyor. Yani gözden uzak olmaya da gayret ettiklerini anlıyoruz.

S

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder