21 Temmuz 2014 Pazartesi

Obama,Kalp sahibiysen bu hastaneye gel!


Günlerdir işgalci İsrail'in bombardımanıyla mücadele eden Filistin'de yaşananlar yürek burkuyor. Kadın ve çocukların da özellikle hedef alındığı Filistin'de, yaşananların canlı tanığı Norveç asıllı Acil Tıp Profesörü Mads Gilbert, halen gönüllü olarak görev yaptığı Gazze'deki Şifa Hastanesi'nden yürek yakan bir e-posta gönderdi. Yeryüzü Doktorları'ndan Kerem Kınık aracılığıyla Yeni Şafak'a ulaşan mesajında, Prof. Gilbert, ABD Başkanı Barack Obama'ya sesleniyor. Obama'yı kendisiyle beraber Şifa Hastanesi'nde bir gece geçirmeye davet eden Gilbert, yaşananları gözlemleyebilmesi için Obama'nın kılık değiştirerek belki de bir temizlikçi kılığında hastaneye gelmesini istiyor. Obama'nın hastanedeki durumu görmesiyle tarihin değişeceğinden emin olduğunu belirten Gilbert, 'Kalp ve güç sahibi hiç kimse Filistinlilerin katledilmesine son vermek konusunda kararlılık kazanmadan şifa hastanesinden öylece çekip gidemez' diyor.
ÖLEN FİLİSTİNLİLERİN HEPSİ MASUM
Dün sabah saatlerinde Kınık'a ulaşan e-posta, Filistin'de yaşanan insanlık dramını gözler önüne seriyor. İki gece önce çok şiddetli saldırıya maruz kaldıklarını anlatan Doktor Gilbert, Gazze kara harekâtının, hepsi masum olan her yaşta Filistinli sivilin ölümü ve yaralanmasına neden olduğunu yazdı.
DİRENİŞÇİLER BANA GÜÇ VERİYOR
Prof. Gilbert, şifa hastanesinin içler acısı durumunu da şu sözlerle anlatıyor: 'Her ne kadar bazen birine sımsıkı sarılıp ağlamak istesem de, Filistinli direnişçilere duyduğum yakınlık bana güç veriyor. Kan içinde yatan o sıcak çocuk bedenlerine sarılmak ve saçını koklamak istiyorum; sonsuz bir kucaklaşma olsun istiyorum, ama onlarca sakat ve yaralı gelirken ne onlar ne biz bunu sağlayamayız. Hala acil servisin zemininde kan gölleri var. Temizlikçiler etrafı yeni geleceklere hazırlamak için kanları, bir ölüden kalan ne varsa her şeyi süpürüyor.'
Her şey müzeden alınmış gibi
Son 24 saat içinde Şifa Hastanesi'ne 100'den fazla vaka geldiğini anlatan Profesör Gilbert, şunları kaydetti: 'Tam teşekküllü bir hastanenin bakabileceği bir sayı. Ama burada neredeyse hiçbir şey yok. Elektrik, su, ilaç ya da masa, alet, monitör, hiçbir şey yok. Her şey ya paslı ya da sanki müzeden alınmış gibi. Ama bu kahramanlar yine de şikâyet etmiyor, bir savaşçı gibi bunlarla başa çıkıyorlar. Cephede çarpışır gibi kararlı. Ve ben bu satırları yalnız başıma, bir yatağın üzerinden gözümde yaşlarla yazıyorum size. Ilık acı ve matem gözyaşları, korku ve öfke gözyaşları.'
Dr. Gilbert 2008'de de Gazze'deydi
Dr. Gilbert, 27 Aralık 2008 tarihinde, İsrail'in başlattığı 'dökme kurşun' harekâtında da Gazze'deydi. Mads Gilbert, 64 yaşındaki meslektaşı Erik Fosse ile yardım örgütü NORWAC'ın organizasyonuyla Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde çalışmaya gitmişti. Harekâtta tedavi edilen hastaların yüzde 90'ının sivil olduğunu belirten Gilbert, 'Her öldürülen üç kişiden ve her yaralanan iki kişiden biri 18 yaşının altında çocuk ya da kadındı. Gazze'de büyük bir insanlık krizi yaşanmaktadır. Bombardıman durdurulmalı ve sınırlar açılmalı' demişti. Gilbert, 1982 yılında gerçekleşen Sabra ve Şatilla katliamlarında da gönüllü olarak çalışmıştı. 27 Aralık 2008 tarihinde başlatılan harekatta bin 133 Filistinli yaşamını yitirdi. İsrail'in sadece 3 vatandaşını kaybettiği savaşta, 4 binden fazla insan yaralanmış ve on binlerce insan yaşadığı bölgeyi terk etmek zorunda kalmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder