23 Temmuz 2014 Çarşamba

Bir Filistin


Yüzlerce Filistinli çocuğun cesetleri, ABD, Almanya, İngiltere, Fransa ve Rusya yöneticilerinin ezberlediği 'İsrail'in kendini savunma hakkı' klişelerinin altına sığmıyor.
Dünyanın dört bir köşesinde İsrail'in soykırımcı politikalarına karşı halklar sesini yükseltiyor.
BBC ölen Filistinli çocuklar yerine ağlayan İsrailli çocukların resmini kullansa da, Washington Post haber başlığına yüzlerce ölü Filistinli sivili değil de iki İsrail askerini koymayı uygun bulsa da, CNN yıkım içinde olan Gazze değil de Tel Aviv'miş gibi KJ'ler yazsa da dünya halkları Filistinlilerin daha az insan olmadığını her yerde haykırıyor.
John Kerry bizleri kuşatma altında olanın Gazze değil de İsrail olduğuna inandırmaya çalışsa da, pop corn eşliğinde Gazze semalarında patlayan bombaları temaşa eden İsraillilerin resimleri onu anında yalanlıyor.
Stephen Hawking, Noam Chomsky, Desmond Tutu ve Naomi Klein gibi entelektüeller, İsrail'i boykot etmeye çağırıyor.
İsrail taraftarı lobi de kaybettikleri PR savaşını altı üstü #freeplaestine yazan Rihanna'yı sansüre zorlayarak telafi etmeye çabalıyor.
Ancak İsrail'in yanılgısı sadece konjonktürü okuyamamasından kaynaklanmıyor. İsrail'in yanılgısı çok daha derinde.
İsrail'in yanılgısı, sınırlarını ilan etmeyen tek ülke olarak, Filistinlilerin topraklarını işgal ettikçe prosper edeceğini sanmaktan geçiyor.
İsrail'in yanılgısı, kendi varlığını, Filistin'in yokluğu üzerine kurabileceğini sanmaktan geliyor.
İsrail'in yanılgısı, üst üste dizdiği Filistinli naaşlarından oluşan duvarın güvenliğini sağlayacağını düşünmekten geliyor.
İsrail'in yanılgısı, işgal ettiği topraklarda yaşayan bir halkı tankla tüfekle, açlıkla, aşağılamayla ve ölümle dize getirebileceğini varsaymakta yatıyor.
Nazilerin yanılgısı da aynıydı. Ancak siyonistler, bu yanılgıdan ders almaktansa, onu tekrar etmeyi tercih ettiler.
Oysa dünyanın en güçlü silah teknolojilerinin dahi kıramayacağı, en büyük propaganda makinelerinin dahi görünmez kılamayacağı bir şeydir insan iradesi. Bu yüzden toprağı işgal edilirken, kadın-çocuk demeden halkı katledilirken, zeytin ağaçları yakılırken, en temel insanî ihtiyaçlar olan temiz su veya ilaçtan bile mahrum bırakılarak ölüme terk edilirken Filistin direnmeye devam edecektir.
Bir Filistin vardı; bir Filistin gene var.

1 yorum:

  1. Kuşatma Altında Gazze PDF indir – Epub Oku – Ücretsiz Mobil Download
    DUA YAYINCILIK tarafından yayınlanan Kuşatma Altında Gazze kitabını okumak ister misiniz? Sizlere Kuşatma Altında Gazze pdf indirme linki ve detaylarını vermeye çalıştık. Hasan Sabaz imzası taşıyan esere ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Roman (yerli) kategorisinde kendisine yer bulan Kuşatma Altında Gazze kitabı okumak için harika! Sizlere öncelikle pdf bağlantısını ve ardından da eser özelliklerini vermeye çalıştık. ★★★
    https://www.pdfindiroku.xyz/kusatma-altinda-gazze-pdf-indir-epub-oku-ucretsiz-mobil-download/

    YanıtlaSil