27 Nisan 2014 Pazar

Sevag Şahin Balıkçı'nın annesi Ani Balıkçı: İyi bir başlangıç


Vatani görevini yaparken arkadaşının tüfeğinden çıkan kurşunla şehit düşen Ermeni asıllı er Sevag Şahin Balıkçı'nın annesi Ani Balıkçı, Başbakan Erdoğan'ın 1915 olaylarıyla ilgili mesajına ilişkin, 'Mesajın, iyi bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Acılar paylaşılsın. Artık ırkçılık, karşıtlık, birbirlerine yanlış fikirler beslemek olmasın, başka kişilere zarar gelmesin' dedi. Balıkçı, 'Yurt dışından gelen Ermeni dostlarımız da mesajı olumlu değerlendirdi. Onlar da memnun' diye konuştu.
Hiçbir Başbakan yapmadı
Malatya'da yaşayan Ermeni asıllı Leman Resulkal, Başbakan Erdoğan'a, 1915 olaylarına ilişkin mesajı dolayısıyla teşekkür etti. 86 yaşındaki Resulkal şunları söyledi: 'Artık eskiye bir çizgi çekmek lazım. Olan oldu, giden geçti. Biz şimdi çok rahatız. Başbakan, Ermenilere başsağlığı sundu. Sağ olsun, var olsun. Hiçbir Başbakan bunu yapmadı. Bir tek Tayyip Erdoğan bu işi yaptı. Çok memnun kaldık.'
Tehdit mektubu aldım
TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, 2 yıl önce Taksim mitinginde Ermeniler aleyhinde açılan pankartlarla ilgili suç duyurusunda bulunmaları nedeniyle tehdit mektupları aldıklarını belirterek, 'Ama mahkeme belki de ilk kez nefret suçu ve ayrımcılıktan dolayı o pankartları açanlara ceza verdi' dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder