15 Ocak 2014 Çarşamba

Takkeler-Cemaatler-Hiyanetler

Devlet içinde paralel yapı oluşturan Gülen inin lideri 'a ait telefon kayıtları gündeme bomba gibi düştü. Gülen'in cemaatteki önemli ağabeylerle yaptığı görüşmelerde, ağabeylerin özellikle büyük patronlarla ilgili bir çok konuyu Gülen'e sunduğu ve raporlar verdiği anlaşılıyor. Konuşmalarda Tüpraş'a maliye baskınının önceden paralel örgüt tarafından Koç'a haber verildiği, Bank Asya'ya el konmasını önlemek için BDDK'daki örgüt mensuplarının devreye sokulduğu, iş dünyasının ünlü isimlerinin, Fetullah Gülen'in gözüne girmek için adeta birbiriyle yarıştığı ortaya çıkıyor. Yıllardır dini cemaat lideri olarak tanınan ve her fırsatta dünyevi işlerle ilgisinin olmadığını savunan Gülen'in adeta paralel devlete liderlik yapması ise "Meğer Gülen cemaat hocası değil baronmuş" yorumlarına neden oldu. İşte o kayıtlardan satır başları... 

İhanet hizmeti

TÜPRAŞ'A BASKIN VAR KOÇUM  tedbirini alsın: Gülen'in bir abi ile yaptığı görüşmede, Mustafa Koç'un aile içinden teyit alarak cemaatin bir iftarına sponsor olduğunu teyit ediyor. Daha sonraki ifadelerde ise Gülen "Onlara yukarıdan bir tavır var. Mali şeyler karışık. Üzerlerine müfettiş salsalar bile bir şey yapamazlar" derken, telefonda görüştüğü abi ise "Teşekkür ediyorlar o hususta. Temas yapalım mı bu konularda" diye soruyor. Gülen ise "İyi olar ama Büyük Patron bilmesin" yanıtını veriyor. Bu diyalog ise TÜPRAŞ'a yapılacak mali denetimin cemaat tarafından bilindiğini ve Mustafa Koç'a iletildiğini gösteriyor. Konuşmanın devamında Uganda'da işletilemeyen bir rafineriden bahsedilirken bu rafinerinin işletmesinin Koç Holding'e verilmesi kararlaştırılıyor. 

Patronun kim Hoca!

BURASI HİZMET MÜESSESESİ 'nın vefası: Bir başka konuşmada ise Gülen'i arayan bir başka abi "Ali Sabancı ile beraberdim dün Hocam. Çok Selamları var. Sağlığınızı sıhhatinizi sordu. En çok da o arayıp sordu bu süreçte.Ceyda Hanım bir mektup verdi. O da o şekilde telefonla olmayabilir dedi" diye konuşuyor. 

CİNER'İN CEMAAT AŞKI: Sabancı konuşmasının devamında ise aynı abi " Bey'e uğradık bugün. Bir köşe yazarının menfi yazı yazma durumu vardı. Onu öğrenmiştik. Bizzat devreye girdi. 'Bu gazetede aleyhinize hiçbir şey çıkamaz. Hepsi bunların Hizmet Müessesesi... Büyüğümüzün (Fettullah Gülen) aleyhine bir şey çıkartmam" diye konuşuyor. 

BDDK'dan geçmez

PATRONLAR TOPLANTIDA!
Takvim'in iki gündür Papermoon Cemaati diye isim vermeden yazdığı ve stratejik ortaklık için Pensilvanya turlarına çıkan patronlar, Gülen'in telefon görüşmelerinde deşifre oldu. Aralarında Mustafa Koç, Ali ve Ceyda Sabancı, Turgay Ciner, Mehmet Nazif Günel'in bulunduğu isimler dün tam bir panik yaşadı. Gülen'le sıkı ilişki içinde oldukları ortaya çıkan patronlar dün bütün randevularını iptal ederken, onları arayanlar ise gün boyunca "Şu an toplantıdalar" yanıtını aldı. 

MEHMET NAZİF'E ÇİN KIYAĞI
Fethullah Gülen'in bir diğer konuşmasında, telefonun diğer ucundaki abi "Efendim bu Mehmet Nazif Günal Bey'in büyük bir işi vardı. Çinliler alacak gibiydi. Sonra başka iki işi onlara vermiş. O iş için tekrar davet aldık. O konuda nasıl yapalım. Gidelim mi Nazif Bey'le tekrar?" sorusunu soruyor. Gülen ise "Olabilir. Nazif Bey'i de sıkı tutmak lazım" diyerek büyük bir patron adına Çin'den bile iş bağlıyor. 

Fethullah Gülen bir istihbarat şefi mi?

OSMAN ABİ N'APTIN
Gündeme bomba gibi düşen telefon görüşmelerinde, Gülen'in sohbetlerinin yayınladığı herkul.org sitesini yöneten ve cemaat içinde önemli bir yere sahip olan Osman Şimşek de yer alıyor. Osman Şimşek'in bir konuşmada, "Bank Asya'yla alakalı bir Boşbakan'ın talimatıyla Bank Asya'ya girilme durumu vardı" ifadesinde Başbakan'dan boşbakan diye bahsetmesi ise büyük tepki gördü. 

Uganda'da İsrail parmağı

HOCA NE İŞ!
Gündeme turan Gülen'in telefon görüşmeleri Twitter'ı da salladı: 
 Hoca ne iş, dini bırakıp ticarete başlamışsın. 
 The Cemaat Corp. CEO Fethullah Gülen 
 Bunca telefon görüşmesi arasında hoca hangi ara namaz kılıyor. 
 Hocada iyi sabır varmış. Her mevzuyu zormuşlar adama. 
 Yıllardır hizmet ettiğim cemaatten ayrılıyorum. Fethullah Hoca'ya vicdanı suçtan dava açacağım. 
 Aldatıldık ey abilerim! 
 Bizim kurban bağışları mundar olur mu acaba? 
 Cemaat değil de TÜSİAD Genel Kurulu sanki. 

Hasan Sabbah bile solda sıfır kalır!

İsrail'e hizmet!

Paralel Devlet'in Yalova kaymakamı!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder