27 Ocak 2014 Pazartesi

Kanserin asisi bulundu

Çaresiz' denilen hastalıklar yavaş yavaş dize geliyor. Bu hastalıkların başında yer alan akciğer kanserinin de aşısı bulundu. Kübalı bilimadamlarının geliştirdiği aşı sayesinde hastalık kontrol altına alınıyor. Türkiye İmmün-Onkoloji Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Rüçhan Uslu, aşısının sadece ileri devre akciğer kanserinin uzun süreli kontrolünü sağladığını açıkladı. Prof. Dr. Uslu, akciğer kanseri aşısına ilişkin şu bilgileri verdi: 

YAYILMIYOR... 
"Bu tümör aşısı ileri devre akciğer kanserinde kullanılabiliyor. Hastalığın uzun süre kontrolünü sağlıyor. Hastalık ilerlemiyor, başka organlara sıçramıyor, bazı hastalarda stabil seyir kronikleşiyor, bazı hastalarda yanıt elde edilebiliyor, bazılarında ise tamamen yok ediliyor. Aşı sayesinde hastanın yaşam süresi 3 katına çıkabiliyor." Aşı verilerinin 2012-2013 yılında Avrupa'daki kongrelerde kabul gördüğünü ve birçok ülkede ruhsat başvurularının yapıldığını kaydeden Prof. Dr. Uslu, Türkiye'ye aşının 1 ay önce girdiğini söyledi. 

30 BİN HASTA Ülkemizde her yıl 30 bin kişinin akciğer kanseri teşhisi aldığını, bu teşhislerin çoğunluğunun "küçük hücreli dışı" tipi olduğunu, yüzde 70-80'inin de ileri evrede tespit edildiğini kaydeden Uslu, dolayısıyla tedavi kapsamına giren çok hasta olduğunu dile getirdi. 

MALİYETİ YÜKSEKSosyal güvenlik kurumları onaylayana kadar hastaların kendi aşılarının maliyetini kendilerinin karşıladığını söyleyen Prof. Dr. Rüçhan Uslu, şöyle konuştu: "Her aşı 2 bin-2 bin 500 dolara mal oluyor. 10 tane yaptırdığınızda büyük maliyeti olabiliyor." Prof. Dr. Uslu, böbrek ve cilt kanserleri konusundaki ilaç ve aşı arayışlarında da olumlu gelişmelerin bulunduğunu bildirdi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder