12 Eylül 2013 Perşembe

Türk fındığı Çin Pazarı'nda




Çin fındığı tatsız
Temaslara sırasında KARGİD yöneticileri ve işadamlarıyla da görüşmeler yapan Dr. Bauojun, Türk fındığını Çin pazarında söz sahibi yapmak istediğini söyledi. Bu anlamda işbirliğine hazır olduğunu ifade eden Bauojun, "Daha önceki gelişimde Trabzon'da yaptığım fizibilite çalışmaları Türk fındığının kalitesi ve buradaki profesyonel tesisler, tercihlerimiz arasında Trabzon'u öne çıkardı. Türk fındığını Çin pazarında söz sahibi yapmak istiyorum. Trabzon'a ticari geliş gidişlerim devam edecek. Ayrıca Türk işadamlarının gösterdiği sıcakkanlı ve misafirperver duruş bana güven verdi. Onlarla ticaret yapmaktan büyük onur duyacağım." dedi.
Türkiye'de yetişen fındığın kalite ve lezzet bakımından dünyanın en iyisi olduğunu anlatan Bauojun, Çin'de yetiştirdikleri fındığın daha küçük, yağsız ve tatsız olması nedeniyle çok rağbet görmediğini, bu açıdan Türk fındığının Çin pazarına hâkim olacağına inandığını ifade etti. Çin'in Heilongjiang eyaletinin milletvekili ve aynı zamanda Çin fındık sektöründe söz sahibi olan Tian Long Group Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hu Bauojun, yaptığı gezi ve görüşmelerden duyduğu memnuniyetini dile getirdi.
Türk fındığını tanıtıyoruz
KARGİD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş ise Dr. Hu Bauojun'a bir önceki gelişlerinde Trabzon'u ve Türk fındığını olabildiğince tanıtmaya çalıştıklarını belirtti. Altıntaş, "Kendilerinin gıda ve özellikle fındık üzerine Çin'de ciddi yatırımları mevcut. Burada yapılacak anlaşmalar ile Trabzonlu işadamlarımızın Çin ile ticaretlerini artırmaları en büyük temennimiz. Fındık üreticimizin, fındığı işleyen esnafımızın ve fındığı ihraç eden işadamımızın yüzünü güldüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder