28 Eylül 2013 Cumartesi

Doğanın fedailerine müjde!


Ankara Valiliği'nin üzerinde hassasiyetle durduğu projeyi Başkent'te ilk olarak uygulayan Mamak Belediyesi, projenin tanıtımını gerçekleştirdi. Mamak'ın yıllarca çöplüğüyle anıldığını dile getiren Belediye Başkanı Mesut Akgül, 'Mamak'ta yıllardır devam eden dönüşüm çalışmaları, farklı bir boyutuyla devam edecek" dedi

Dönüşüm çalışmalarına kontrolsüz bir şekilde katılan sokak toplayıcılarının lisanslı firmaların çalışan personeli haline geleceğini belirten Başkan Akgül, "Maaş artı primle çalışacak olan kağıt toplayıcıları artık hem daha düzenli bir şekilde çalışacak hem de kontrol altında tutulacak. Mamak'ta 3 mahallede başlayan dönüşüm çalışmaları bugün 66 mahallede devam ediyor. Mamak'ta yürütülen dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam edecek.' ifadelerini kullandı.Ankara Valiliği'nin üzerinde hassasiyetle durduğu projeyi Başkent'te ilk olarak uygulayan Mamak Belediyesi, projenin tanıtımını gerçekleştirdi. Mamak'ın yıllarca çöplüğüyle anıldığını dile getiren Belediye Başkanı Mesut Akgül, 'Mamak'ta yıllardır devam eden dönüşüm çalışmaları, farklı bir boyutuyla devam edecek" dedi.
Sigortalı primli kağıt toplayıcılar geliyor
Sokaklarda son derece kontrolsüz bir şekilde çalışan kağıt toplayıcıları, Mamak'ta dönüşümü gerçekleştiren lisanslı firmalarla çalışmaya başlıyor. İlk olarak toplayıcıların kullandığı araçlar giydirildi. Kağıt toplayıcıları da firmaların hazırladıkları kıyafetleri giyecek. Sigorta, maaş ve primle çalışmaya başlayacak olan toplayıcıların, ilk etapta 25 tanesi lisanslı firmalarla çalışmaya başladı. Sunulan şartların son derece cazip olması nedeniyle bu sayının artması bekleniyor.
İlkokul öğrencilerine ambalaj atıkları tanıtıldı
Mamak'ta dönüşüm çalışmalarını aktif olarak yürüten lisanslı firmaların kullandığı dönüşüm kutuları ve araçlarının da tanıtıldığı basın toplantısına katılan Şehit Cihan Yıldız İlköğretim Okulu 4 C sınıf öğrencilerine ambalaj atıkları anlatıldı. Ambalaj atıkları konusunda çocuklara sorular soran Akgül, öğrencilere içerisinde çeşitli hediyelerin de bulunduğu çanta hediye etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder