28 Haziran 2014 Cumartesi

TAV'layacak


5 milyon euro yatırımla Cakes&Bakes'in üretim kapasitesini beşe katlayan TAV'ın şirketi BTA'nın gözü 3. havalimanının yeme-içme'sinde. Saadettin Cesur, "Tekliflere açığız" dedi.

Havalimanları ve İDO'larda 225'e ulaşan kafe, bar ve restoranlarda günde yaklaşık 90 bin yolcuya hizmet veren BTA, yeni üretim tesisine 5 milyon euro yatırım yaptı. TAV Grubu bünyesinde faaliyet gösteren şirket, bu yatırımla Cakes&Bakes'in üretim kapasitesini beşe katladı. BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur, "Artık BTA olarak şehir merkezindeki büyük ölçekli projelerde de bulunmayı hedefliyoruz. Maslak'taki yeni yaşam ve kültür-sanat merkezi UNIQ İstanbul'un, yiyecek-içecek alanlarının bir bölümünün işletmesini üstlendik. Burada kendi markalarımızın yanında dünyanın önde gelen zincir markaları da olacak" ifadelerini kullandı.
MİLAS'LA 11 HAVALİMANINA ULAŞACAĞIZ

Milas-Bodrum Havalimanı'nda da dört noktada hizmet verecek şekilde hazırlandıklarını anlatan Cesur, şöyle devam etti: "Burada, Tadında Anadolu, Seferi gibi markalarımızla yer alacağız. Böylece hizmet sunduğumuz havalimanı sayısı 11'e ulaşacak. Dünyanın her yerinde operasyon kabiliyetimiz var. Yurtdışında Gürcistan, Makedonya ve Tunus'un yanı sıra Medine Havalimanı'nda da faaliyete başladık. Zagreb Havalimanı'nda danışmanlık veriyoruz, 2015 başında ise Riga Havalimanı'nda olacağız. Eğer 3. havalimanından teklif gelirse buna açığız." 
'SAATLİK KONAKLAMA' TUTTU
Cesur, İstanbul Atatürk Havalimanı içinde yer alan TAV Airport Hotel'deki saatlik konaklama imkanının yolculardan yoğun ilgi gördüğünü, aynı konsepti İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na da taşıyacaklarını belirtti.  
LOKUMUN 37 ÇEŞİDİNİ YAPTIK
Yeme-içme sektörüne 10 marka hediye ettiklerini söyleyen Cesur, "Gıda gruplarından ayda 5 milyon adet üretim yapıyoruz. Duty Free mağazalarında satışlarımızın ilk 5 ana kaleminden biri de lokum. Bu nedenle lokum yapmaya karar verdik ve önemli ustalarla çalışmaya başladık. Günde 3 tondan ayda 90 ton kadar 37 çeşit lokum üretiyoruz. Bu rakam Türkiye pazarının yüzde 6'sını oluşturuyor" dedi. 
İLK ÜÇ AYDA CİRO &25 ARTTI
Yılın ilk üç ayında yüzde 25 ciro artışı kaydettiklerini ve liderliğe oynadıklarını söyleyen Cesur, 2013'te yaklaşık 127 milyon euro ciroya ulaşan BTA'nın, 2014'te de bu büyüme grafiğini sürdürmeyi planladığını vurguladı. Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Gürcistan, Tunus, Makedonya gibi ülkelere de ihraç yaptıklarını belirten Cesur, cirolarının "Şimdilik ihracat cironun yüzde 2'sini oluşturuyor. Ancak 2014 ve sonrası için çıtayı yükselttik" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder