15 Şubat 2014 Cumartesi

Kaynak:Reuters Konu:para kutusu


Haber şöyle: Para dolu kutular Somali'de çıktı.
Kaynak Reuters ama bizim gazetelerimiz, Halkbank olayı ile bağlantılı imaj uyandırarak bu haberin üstüne atlıyor ve coşkuyla pazarlıyor. Reuters'ın haberinde Türkiye'nin Somali'ye yaptığı doğrudan bütçe yardımını 2013 itibariyle kestiği belirtiliyor.
Ama şu cümle önemli: 'Somalili yetkililerin 'Mogadişu Büyükelçiliği'ne gider ve 4,5 milyon doları kutular içinde alırdık' sözleri ise 'kutu içinde para' tartışmalarını bir kez daha hatırlattı.'
Hinliği anladınız mı şimdi.
Kötü niyeti, Somali üzerinden Türkiye'yi vurma çabasını, dolar dolu bir kutu resmi ile sunulan haber üzerinden bir yolsuzluk çıkarmaya nasıl çalışıldığını, nasıl bir algı çalışması yapıldığını gördünüz mü?
İşin tuhafı, burada da kutu içinde 4.5 milyon dolar var!
Haftalardır Türkiye toplumunun zihnini iğfal eden dezenformasyon ve yalanların hangi kötülük duygusundan beslendiğini gördünüz mü?
ABD Irak işgalini meşrulaştırmak için 'Saddam Nijer'den uranyum aldı' iddiasında bulunmuştu. Haber dünyaya servis edilmiş, ardından skandallar patlamış, ABD istihbaratı birbirine düşmüş, sonrasında büyük utanç yaşamışlardı.
BU KUTUDA DA 4.5 MİLYON DOLAR VAR..
Bizimkiler de Halkbank olayı yetmemiş olacak ki, 4.5 milyon dolarlık başka bir 'kutu' bulmuşlar. Bu sefer Somali'den...
Olsun, işe yarar. Ne de olsa Somali'yi ayağa kaldırmaya, birleştirmeye çalışmıyor mu Türkiye! Nijer oluyor da Somali neden olmasın!
Son aylarda ardı ardına saldırıların patlak verdiği, Eş-Şebab kullanılarak Türkiye'nin Somali'deki direncinin kırılmak istendiği, sadece havaalanı üzerinde Türkiye ile İngiltere'nin kapıştığı, Türkiye misyonlarının hedef olduğu bir ülkede, Türkiye'nin ellerini kırmak isteyenler Reuters üzerinden haber servis ediyor.
Bizimkiler de hemen üstüne atlıyor. Bunu hükümetle hesaplaşma aracı olarak kullanıyor. Kimlerle yan yana, kimlerle ortak görünmüşler, umurlarında değil. Zaten bu kavga gürültü arasında insanların gerçeği bulması mümkün değil, diye düşünüyor olmalılar.
Dışişleri'ne sordum, nedir bu yardım meselesi diye. Aldığım cevap şöyle:
'Türkiye daha önce Somali'ye yardım taahhüt etmiş. Altı aylık bir periyot öngörülmüş. Altı ay boyunca da bu yardımlar yapılmış. Süre bittiği için yardım durmuş. Bu, yardımların devam etmeyeceği anlamına gelmiyormuş. Yeni bir yardım paketi üzerinde çalışmalar yapılıyormuş. Belki yine altı aylık ya da daha uzun sürelik bir periyot öngörülecekmiş.
Somali'de bankacılık sistemi olmadığı için yardımlar kurye ile gönderiliyormuş.'
Haberi İngiliz aksanıyla, siyasetiyle sunanlar Dışişleri'ni arayıp bunu sormaya bile tenezzül etmemiş. Oysa orada İngiltere'nin hesapları başka, Türkiye'nin yapıp ettikleri başka.
Hesaplar Türkiye'yi Somali'den dışlama üzerine kurulmuş. Bizimkiler İngiltere'nin enformasyon bürosu gibi hareket etmekten rahatsız olmamışlar. 'Kutu var, 4.5 milyon dolar var, yetmez mi' demişler ve bir Halkbank algı operasyonu yapmışlar.
Ayıptır. Kötülüktür bu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder