15 Şubat 2014 Cumartesi

Cemaatin paralel prizması


Pensilvanya'da yaşayan Fetullah Gülen cemaatinin eski imamı Selim Çoraklı cemaatin yapılanmasına dair bilgiler verdi. Katıldığı Deşifre programında bir prizma ile yapılanmayı gözler önüne seren Çoraklı, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Çoraklı, prizmanın en alt kısmında her şeyden habersiz sadece Allah için çalışan büyük bir kitlenin bulunduğunu ancak, bu büyük kitlenin prizmanın üstünde yer alan azınlıklar tarafından yönetildiğini anlattı.
Her ilde bir imam var
Her ilde cemaatin bir imamının bulunduğunu anlatan Çoraklı, imamların paralel bir vali gibi çalıştığını söyledi. Prizmanın en tepesinde Fethullah Gülen'in bulunduğunu anlatan Çoraklı, Kainatın lideri olarak yapılanmada yer aldığını söyledi.
İşte Çoraklı'nın tartışma yaratacak açıklamaları:
"Hindistan'daki kast sistemi gibi düşünün, lider piramidin tepesinde oturur ve tepesinde oturduğu müddetçe alttakilerin ahenk içinde olması lazım.
Herhangi bir çarkın yanlış dönmesinde, yukarıda lider rahatsız olur. O yüzden yapının muhafaza edilmesi lazım. Prizma alta doğru genişliyor ve en altta her şeyden habersiz Allah için çalışan insanlar var. Bunlar yüzde 95'leri oluşturan büyük bir kitle ama böyle bir kitle dünya üzerinde hiçbir yerde bu kadar az insanın elinde böyle oyuncak olmamıştı.
Piramitin bir üst kısmında şehir imamları ve abiler var. Her vilayette, her ilçede cemaatin bir imamı var
Bunlar bir vali ne yapıyorsa ilde onlar da cemaat içinde onu yapıyorlar. Gölge vali gibi. Paralel vali diyebilirsiniz yani buna.
Ben bu yapının içerisinde 16 yıl değişik ünitelerinde imamlığını yaptım. Üniversite imamlığı yaptım, yurt imamlığı yaptım, bölge imamlığı yaptım. Fakat bu yapının kontrolsüz güç haline geldiğini görünce terk ettim.
Türkiye bir eyalettir, oranın bir imamı var. Her ülke bir eyalettir onun imamı var. Kıtaların imamı var ve en üstte de sayın Gülen var. Kainat imamı diyorlar ona, Kutbul Aktab. Zaten kendinin 'Kalbin Zümrüt Tepeleri' isimli bir eseri vardır tasavvufi terimleri yeniden yorumladığı".

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder