12 Eylül 2014 Cuma

Ingilizlere hürmet gösterin!!


Eskiden okuduğum bir kitapta söyle yazıyordu. Ingilizlere göre insanlar üçe ayrılır :
  1. Tanrı’nın yarattığı en mükemmel insanlar olan Ingilizler
  2. Beyaz derili Amerikalı ve Avrupalılar , bunlarada pek Ingiliz gibi olmasada saygı duyulabilir !!
  3. Yukarıdakilerin dışında kalan grup , bunlara kesinlikle saygı duyulamaz , hürriyet falan gibi terimler bunlara göre değildir ve bu insanlar dünyaya Ingilizler tarafından yönetilmek ve sömürülmek için gelmişlerdir.!!!
Tabii şimdi sorarsanız inkar edeceklerdir ama bu zihniyetin hala geçerli olduğunu bilen bilir. Onun için Irak’ta olanlar bunları iyi tanıyan biri olarak beni kesinlikle şaşırtmadı , yakında dahada kötülerini duyarsak hiç şaşırmam.
Şimdi size 13-Nisan-1919’da Ingilizlerin o zamanki sömürgesi Hindistan’ın Amritsar kentinde olanları anlatayım.
amritsar.jpg
Olay bir Ingiliz kadının Amritsar kentinde bisikletle dolaşırken birkaç kişi tarafından sarkıntılık edilidiği iddiasıyla başlar. Kadın bu olayı o zamanki komutan General Reginald Dyer’e şikayet eder.
General Dyer hemen bir emir çıkartır ve o caddede yürüyen bütün Hintlilerin dizlerinin üstüne çökerek ve sürünerek yürümelerini emreder. Ayrıca Ingiliz polis güçlerine yanlarına yaklaşan bütün Hintlileri kırbaçlama yetkisi verir.
13-Nisan’da Hintliler bir festivali kutlamak ve bu olanları protesto etmek için toplanırlar ve sakince mağdur olanların analattıklarını dinlemeye başlarlar. Aniden General Dyer 50 askeiyle belirir ve hiçbir uyarıda bulunmadan makineli tüfeklerle ateşe başlar. 10-15 dakika içinde 370 ölü ve 1,500 yaralı bırakarak çekilir.
Karargaha dönünce üstlerine isyana kalkıştıkları için ateş açtığını rapor eder. Araştırma için Hindistan’a gelen müfettiş, generale masum halka ateş açtırmasının nedenini sorunca
General Dyer: ‘Buranın kumandanı benim. Buradaki askeri icraatı ben takdir ederim. Öyle lüzum gördüm ve emrettim’ cevabını verince müfettiş ‘Pekala, ahalinin yüzüstü sürünmesini emretmenizin sebebi nedir?’ diye sorar.
General: ‘Hindlilerden bir kısmı tanrıları karşısında yüzüstü sürünüyorlar. Bunlara bir İngiliz kadının bir Hindu tanrısı kadar kutsal olduğunu ve onun karşısında da hakaret değil, sürünmeleri gerektiğini anlatmak istedim’ der.
Generalin bu sözleri İngiliz basınında çıkınca biranda kahraman ilan edilir ve tarihe Amritsar isyanını bastıran General olarak geçer. Bu olaylardan sonra Hindistanda büyük olaylar çıkar ve General Dyers emekliye ayrılır. Fakat Lord’lar kamarası olayları anlayışla karşılar.!!!
Bu olaylar sırasında genç bir delikanlı olan Udham Sing gözlerinin önünde olanların intikamını almak için yemin etmişti. Yeminini 13-Mart-1940 Londra’da Caxton Hall’da katliam zamanı bölge valisi olan Sir Michael O’Dyver’i 6 kurşunla vurarak aldı , ve kendiside 31-Temmuz’da idam edildi.
Yorum sizin. !!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder