17 Eylül 2014 Çarşamba

Amerikalı Ceylan


Gezi kalkışmasının ardından Türkiye karşıtı yapılan haberlerin hemen hepsinde Selin Girit'in imzası vardı. Sıkı bir gezi destekçisi olan Selin Girit, BBC'ye Türkiye aleyhinde algı oluşturması için haberler hazırlıyor, şiddet eylemlerine başvuran çapulculara müdahale eden polisi ve o polise emri veren yöneticileri "cani" gibi göstermeye çalışıyordu.

Öyle ki Selin Girit hükümetin zor duruma düşmesi için gezicileri alış veriş yapmamaya, bu şekilde ekonomiyi sekteye uğratmaya bile davet etmişti.


İNGİLİZ SELİN'DEN SONRA AMERİKALI CEYLAN

Erdoğan ve AK Parti karşıtlığını Türkiye düşmanlığına çeviren çapulcuların Selin Girit sevdası yerini New York Times muhabiri Ceylan Yeginsu'ya bıraktı. Amerika'nın Ceylan'ı, önceki gün IŞİD'e katılımlarla ilgili Türkiye üzerinden çirkin bir habere imza attı. Haberde, özellikle Ankara'nın Hacıbayram Mahallesi mevkiinden IŞİD'e katılımların yoğunluğuna dikkat çekildi.

IŞİD KONUSUNDA TÜRKİYE KARŞITI ALGI ÇABASI

Haberde kullanılan fotoğraf ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ait olan, Hacı Bayram Veli Camisi'nden çıkışta çekilen bir fotoğraftı. Yengisu'nun ve New York Times'ın bu fotoğrafı, IŞİD'e katılımlarla ilgili bir haberde kullanması, Türkiye'yi IŞİD konusunda köşeye sıkıştırmak isteyen küresel güçlerin bir oyunu olarak yorumlandı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder