12 Eylül 2014 Cuma

Almanya neden Afganistanda?


Almanya Başbakanı Angela Merkel birkaç gün önce Afganistan’a bir ziyaret yaptı.DailyMail’de çıkan bir habere göre bu ziyarette Afganistan’daki Alman askerleri niye buradayız diye başbakana sorular yöneltmişler.
Angela teyzemizde uzun uzun anlatmış. Tabii çoğu palavra. Almanya ABD’nin dümensuyunda giderek askerlerini daha tehlikeli bölgelere sürüyor ve kayıpları da o oranda artıyor. Sadece bu ay 7 asker öldü ve görünen o ki bu sayı önümüzdeki günlerde artacak.
Angela Merkel’in haliyle doğruyu söylemesini beklemiyorum, onun için ben sizlere kısaca anlatayım:
Afganistan’a asker gönderen başta ABD olmak üzere ülkelerin iki ana hedefi var:
1. Afganistan  topraklarından petrol boru hattını geçirerek Avrasya petrolünün akışını kontrolüne almak.
2. Dünyadaki afyon üretiminin bir numarası olan Afganistan’daki uyuşturucu üretimini, sevkiyatını kontrol altına almak.
Evet bu kadar kısa ve basit. Bu iki neden de uluslararası şirketlerin kar hanelerini arttırmak için pazarlanıyor. Bu arada olan ölen ve sakat kalan askerlere oluyor.
Afganistan’da senelerdir süren katliamın terörizm, güvenlik, NATO vs. ile hiçbir ilgisi yoktur. Neden tamamen yukarıdaki iki maddedir.
Afganistan fakir halkı, yolsuz hükümeti ile hiçbir zaman batı ülkelerine bir tehdit oluşturamaz. Yani güvenlik tezi bir palavradır.
ABD liderliğindeki ülkeler petrol boru hattı konusunda başarısız olmuşlardır. Ama uyuşturucu üretimi ve dağıtımı konusunda olağanüstü başarılı olmuşlardır. O kadar kiRusya Afganistan’dan ülkelerine gelen ucuz eroinden şikayet etmeye başlamış.
Zaten dünyadaki uyuşturucu fiyatlarının ucuzlaması arzda bir sıkıntı olmadığını gösteriyor.
Tamam ABD, Ingiltere, Almanya gibi ülkelerin neden orada olduğu belli. Peki bizim Mehmetçik neden orada? Bilmem, biliyorsanız siz söyleyin!!
Merak ettim, acaba bizim Afganistan’da görevli Mehmetçik de aşağıdaki resimlerdeki gibi uluslararası bankerlerin afyon tarlalarına bekçilik yapıyor mu?
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder