3 Ocak 2015 Cumartesi

Böcekde itiraflar

Başbakanlık Koruma Dairesi Güvenlik Sistemleri Büro Amirliği’nde görevli polis memuru Seyit Saydam’ın söyledikleri duruşmaya damgasını vurdu. 
ARABAYA 3 KİŞİ BİNDİ
Davanın firari sanıklarından Serhat Demir’in, Kasım 2011’de arama-taramada kullanılan HAWK cihazını alarak gelmesini istediğini belirten Saydam, “Söğütözü’nde arabaya 3 kişi bindi. Gençlerin elinde birer çanta vardı. Yaşlı olan öne oturdu. Bu 3 kişiyle birlikte önce AK Parti Genel Merkezi’ne, ardından Keçiören’deki ikamete gittik. Demir’in söylemesiyle ofislerden birine geçtim, 35-40 dakika arama tarama çalışması yaptım. Çalışmam bitince diğer ofisin kapısını açtım. Amirler ayakta duruyordu, diğer iki genç telefonun orada uğraşıyorlardı” dedi.
O EKİBİ TEŞHİS ETTİ
Arama yaptıklarına ilişkin tutanak tutmadıklarını söyleyen Saydam, Söğütözü’nde arabaya binen kişilere ilişkin, “Ne iş yaptıkları konusunda hiçbir şey söylenmedi” dedi. HAWK cihazı eğitimi almamasına rağmen nasıl arama-tarama yaptığının sorulması üzerine Saydam, “Aşırı yüksek ses çıkarsa, Serhat Demir’e haber verecektik” diye konuştu. Savunmasının ardından Mahkeme Başkanı Hüseyin Karamanoğlu, dosyadaki fotoğraflar üzerinden Saydam’a Söğütözü’nde otomobile binen kişileri teşhis etmesini istedi. Saydam, fotoğraflardan Sedat Zavar, İlker Usta ve Enes Çiğci’yi teşhis etti. Bu 3 isim de sanıklar Serhat Demir ve Ali Özdoğan ile birlikte yurtdışına kaçtıkları için henüz yakalanamadı. Mahkeme, firari 5 kişi hakkında yakalama kararının devamına hükmederken, bir sonraki celseyi 4 Şubat 2015 tarihine erteledi.

BÖCEK HATIRASI

Başbakanlık'taki böcek olayı ile ilgili yeni fotoğraflar ortaya çıktı. Sabah Gazetesi İstihbarat Müdürü Abdurrahman Şimşek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde ofisine ve konutuna konulan böceklerle ilgili Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun raporlarında yer alan fotoğrafları Twitter hesabından paylaştı. Böceği yerleştirdiği iddia edilen ekibin Erdoğan'ın koltuğuna oturarak bir de poz verdiğini söyleyen Şimşek, "Sayın cumhurbaşkanımızın tedavi dönemınde, hem böcek koydular, hem de dalga geçer gibi koltuğunda fotoğraf çektiler" diye yazdı.

Başbakanlık Teftiş Kurulu Raporu'nda, Erdoğan'ın çalışma ofisine dinleme cihazı koyduktan sonra koltuğuna oturup poz veren polislerin fotoğrafları ile yurtdışı giriş-çıkış kayıtları da yer aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder