21 Aralık 2014 Pazar

Kod adı Kral


Paralel yapının eski Adana-Hatay hayalet abisi Tamer Barış Terkeşli önceki gün tutuklanan Hidayet Karaca’nın örgütsel yapıdaki rolü hakkında bomba ifşaatlarda bulundu. Serdar Adalı’nın Şike soruşturmasından tutuklanmasına engel olmak için İstanbul’a geldiğinde kendisini uyaran ismin Hidayet Karaca olduğunu söyleyen Terkeşli, “Adalı ile ilgili savcılarla görüşmek için geldiğimde İbrahim Üstünoğlu beni karşıladı. Üstünoğlu, Hidayet ağabeyimiz ‘siz bu konudan uzak durun İstanbul’un verdiği karara müdahale etmeyin’ şeklinde buyurdu’ diyerek beni uyardı. Soruşturma savcısı da benzeri tepkiyi gösterdi” dedi.  Karaca’nın Fetullah Gülen’le doğrudan temas kurma hakkı olan birkaç isim arasında olduğunu söyleyen Terkeşli, soruşturmalarda tutuklanacaklar listelerinin Karaca aracılığıyla Gülen’e gönderildiğini belirtti. 
“KRALDAN GELEN TALİMAT” İFADESİ KULLANILIR
17 – 25 Aralık ve Cübbeli Ahmet Hoca’ya kurulan kumpastan, Aziz Yıldırım’dan talep edilen himmete kadar bir çok önemli ayrıntıyı aylar önce Akit aracılığıyla kamuoyunun dikkatine sunan hayalet abi Tamer Barış Terkeşli, 14 Aralık operasyonunda tutuklanan Hidayet Karaca ile ilgili kan donduran açıklamalarda bulundu. Detaylı ifadesinin çatı soruşturmasına da dahil edildiğini hatırlayan Terkeşli, Karaca’nın yapılanmadaki rolü hakkında bilinmeyenleri anlattı: 
“Hayalet yapıdaki kod adı ‘Kral’dır. Operasyonlarda aktif görev alan görece alt kademedekiler kendileri arasında “Kraldan gelen talimat” ifadesini kullanır. Çok sakin, mülayim ve kendi halinde görünen ancak olağanüstü kıvrak zekaya sahip bir abidir.  İlk olarak kendisi ile 1999’da tanıştım. Daha sonra 2005’te de TCK’nın ilgili maddeleri değiştiğinde İstanbul’da toplantı yapılınca tekrar görüşme fırsatı buldum. Tepe noktada olduğu için doğrudan ulaşma imkânımız yok zaten. Birimlerin sorumlularıyla yapılan bir toplantı olursa görüşebiliriz.
TOP SAKAL ÇETESİ ONUN TALİMATIYLA YAZAR 
Fetullah Gülen cenahında çekirdekte yer alan 20 mollayı aşabilen kişidir. Gülen’in, sayıları birkaç tane olan sağ kolundan biridir. Doğrudan temas kurma hakkı olan sayılı kişilerdendir. Bir operasyon yapılacağı zaman takriben birkaç ay önce medya operasyon birimi Hidayet Karaca’nın talimatıyla algı operasyonuna başlar. Bu operasyonun legalleşmesi için gerekli algı oluşturulur. Kendileri ile irtibatlı, bir çoğu kripto, bir kısmı ise gerçekten de sadece habercilik amaçlı temas kuran gazeteci ve yazarlara doneler aktarılır adeta infaz operasyonu yapılır. Daha sonra düzmece ihbarla başlatılan operasyon sonrası bu şahısların yazıları işaret edilerek ‘Emre Uslu yazmıştı’, ‘Baransu aylar önce uyarmış’… türünde başlıklar atılır. 
KARAR VERİLMEDEN YAPILAN “TUTUKLANDI” HABERLERİNDEKİ ESRAR DA DEŞİFRE OLDU
Tutuklamalarla ilgili listeyi Pensilvanya’ya ulaştıran, Pensilvanya’dan onaylanıp geri gelen listeleri de savcı, polis ve hakimlere bakan abilere ileten kişidir. Kamuoyu hatırlar, bazı Ergenekon ve Balyoz sanıkları ‘tutuklandığımıza ilişkin haber, mahkemenin kararından önce Samanyolu’nda alt yazı geçti’ şeklinde açıklamada bulunmuştu. Bunun nedeni basit bir senkron hatası. Tutuklama kararları sanık ifadesine göre ya da elde edilen delile göre değil, Pensilvanya’dan gelen bu liste doğrultusunda verilir. Yani anlayacağınız kimin tutuklanacağı daha şüpheli sorguya alınmadan bellidir. Savcı o listeye göre tutuklama talep eder, hakim o listeye göre tutuklar. İşte bu noktada yapılan basit bir zamanlama hatası ise sanıkların ‘daha sorgudayken Samanyolu’nda tutuklandığıma ilişkin yazı gördüm’ ifadelerini izah eder.  
HİDAYET AĞABEYİMİZ UYARDI 
Daha önce gazetenizde yayınlanan Şike soruşturmasına ilişkin haberde beni uyardığını belirttiğim kişi de Karaca’dır. Adalı ile ilgili savcılarla görüşmek için geldiğimde İbrahim Üstünoğlu beni karşıladı. Üstünoğlu, Hidayet ağabeyimiz ‘siz bu konudan uzak durun, İstanbul’un verdiği karara müdahale etmeyin’ şeklinde buyurdu’ diyerek beni uyardı. Soruşturma savcısı da benzeri tepkiyi gösterdi. Algı operasyonları, medya operasyonları onun bilgisi dışında olmazı. 
EKREM DUMANLI, HİDAYET’İN ALTINDADIR 
Fetullah Gülen’le birebir telefonla görüşebilen bir avuç abiden biridir. Dikkat edin, Ekrem Dumanlı’nın Fetullah Gülen’le bir konuşması var mı? Ekrem Dumanlı, Fetullah Gülen’e doğrudan ulaşma kudretine sahip biri değil. Ekrem, yapıya sonradan dahil olduğu için hiçbir zaman en tepeye yerleşemez. Ancak Hidayet, yapının çekirdekten yetiştirdiği bir isim olduğu için doğrudan ulaşabilen isimlerdendir. Bunların bilgisini çatı soruşturmasına bakan birimlere anlattım.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder