8 Nisan 2015 Çarşamba

Böyle insanlarda var;Hayirli evlat!!!

İngiltere'de ülke çapında en meşhur marketler zinciri olarak bilinen Poundland'in kurucusu olan 52 yaşındaki Steve Smith, iş dünyasında zirveye yükselişini ve şirketini sattıktan sonra yaşadığı mütevazı hayatı İngiliz Telegraph gazetesine anlattı. 

18 YAŞINDA KURDU Steve Smith, bundan 25 sene önce ailesinden aldığı yardımla Poundland isimli marketler zincirini kurdu. Hayatını değiştirecek bu dev yatırımı yapmadan önce çocukluğunun oldukça fakir geçtiğini söyleyen Smith, babasıyla beraber Doğu Midland'deki Bilston şehrinde bulunan süpermarkette bir tezgâh işletiyordu. O yıllarda küçük bir evin içinde büyük anne ve babasıyla yaşayan Smith hafta içi okuluna gidiyor, hafta sonu da günlük 14 dolar karşılığında babasına tezgâhta yardımcı oluyordu. O dönemde anneannesinin ona söylediği "Eğer çalışmazsan karnını doyuramazsın" sözünden çok etkilendiğini anlatan Smith, tezgâhta yıllarca durup müşterilerle ilgilendikten sonra artık kendi marketini kurmaya karar verdiğini ve kariyerindeki ilk yatırımına bu şekilde başladığını söyledi. Smith lise yıllarında babasının yanından ayrılarak başka bir süpermarkette kendine ait bir tezgâh açmış ve buradaki işinden oldukça kar ettikten sonra 18 yaşında ilk marketini kurmuştu. 

HIZLA YENİ ŞUBELER AÇTI 
O sırada Steve'in babası, buradaki işini satarak Mayorka Adası'na yerleşmeye karar vermişti. Steve ise babasına, eşinin İngiltere'den ayrılmak istemediğini söyleyerek burada sahip olduğu marketi genişletip farklı şubelerini de açmayı planladığını söylemişti. Bunun üzerine babasından teşvik olarak 74 bin dolar aldığını söyleyen Smith, marketler zinciri macerasının da o yıl başladığını ve 1990'da kurduğu Poundland ile yılda 4 milyon sterlin kâr eden dev bir işin sahibi hâline geldiğini ifade etti. 

BABAM OLMADAN ASLA! 
Steve Smith yıllar sonra işini satmaya karar verdi ve Pundland Marketler Zinciri'ni 74 milyon dolara sattı. Satışın ardından hayatının en büyük servetini elde eden Smith'in ilk işi, satıştan aldığı paranın yarısını anne ve babasına vermek oldu. Bu 37 milyon doları, anne ve babasının şimdiye kadar kendisine verdiği emeklerin ufak bir karşılığı olarak gören Smith, "Babamın o yıllarda bana market açmam için verdiği para olmasaydı asla bu kadar kazanamazdım" dedi. İş hayatına ara veren Steve Smith, şu an Shropshire Kontluğu'nda satın aldığı evinde eşi ve 3 çocuğuyla huzur içinde yaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder