26 Ekim 2013 Cumartesi

Baba ve Oglu,vefa bu iste


Lorenzo’nun Yağı’nın yaratıcısı Augusto Odone öldü. Oğlunu yaşatmak için kimya ile tıp bilimini öğrenip bir ilaç geliştiren Odone’nin müthiş hikayesi Hollywood’a bile konu olmuştu.

Ekonomist Augusto Odone, 6 yaşındaki oğlu Lorenzo’nun ALD hastalığı olduğu öğrendi. Doktorlar çocuğunun en fazla 2-3 yıl yaşayacağını söyledi. Ancak Augusto Odone bunu kabul etmedi. Daha önce hiç bilgisi olmadığı halde kimya ve tıp bilimini öğrendi. Kasları etkileyerek beyne zarar veren ALD hastalığı hakkında bilgiler edindi. Odone sonunda zeytin, yağ ve benzeri maddelerle birlikte bir karışım formülü buldu. Karışım, İngiliz kimyager Don Suddaby tarafından hazırlandı ve hastalığa iyi geldiği anlaşıldı. Lorenzo bu yağ sayesinde 30 yaşına kadar yaşadı. 2008 yılında hayatını kaybetti. Oğlu için müthiş bir çaba harcayan Augusto Odone da dün 80 yaşında hayata gözlerini yumdu. 
NOLTE VE SARANDON OYNAMIŞTI
Odone Ailesi’nin yaşadıkları Hollywood’a da konu olmuştu. Lorenzo’nun Yağı filminde, Odone’u Nick Nolte, 2000’de hayatını kaybeden eşi Michaela Odone’u Susan Sarandon canlandırmıştı. Film, en iyi kadın oyuncu ve en iyi özgün senaryo dallarında Oscar’a aday olmuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder