28 Mart 2015 Cumartesi

Hedef Saudi Arabistan! Niye?


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan; bundan 1.5 ay önce, yani 10 Şubat 2015’te Kolombiya’nın başkenti Bogota’da, Externado Üniversitesitarafından düzenlenen bir “sempozyum”da konuşmuştu...
Externado Üniversitesi Rektörü Huan Carlos öncülüğünde, “22 öğretim üyesi” tarafından hazırlanan; “1915... Osmanlı’nın En Uzun Yılı” konulu çalışma dolayısıyla düzenlenen “sempozyum”da konuşan Erdoğan,“1915’teki Birinci Dünya Savaşı, tüm dünyayı etkiledi... Uluslararası birçok meselenin temelinde 1. Dünya Savaşı vardır ve 100 yıldır devam ediyor”demiş ve eklemişti:
“Afganistan, Afrika, Somali, Filistin ve terör olayları 1915’in açtığı sorunlardır!..
1. Dünya Savaşı 1918’de sona erdiğinde Türkiye’nin birçok toprağı işgal altındaydı... O yıllarda, birçok yeni ülke ihdas edildi... 100 yıl önce, sınırlar cetvelle çizildi!.. Cetvelle çizildi, çünkü çatışma çıksın istiyorlardı!.. 
Cetvelle çizdikleri sınırlarla; sadece toprakları değil, akrabaları da ayırdılar!..
Sultan Abdülhamid Han’a, Filistin’de toprak baskısı yaptılar... Kabul etmeyince düşürüldü!..
Sonra ne oldu?..
Çatışma ve terör!”
Türkiye, 1915’te yapılan kriz ve çatışma tasarımlarına şiddetle karşıdır!”
PARALEL DE İRAN’A ÇALIŞTI!
Gayet net ve açık;
Erdoğan, bu “tehlike”lere dikkat çektiği, bu “uyarı”ları yaptığı içindir ki; Türkiye’de “7 Şubat 2012 MİT krizi!.. Gezi Kalkışması!.. Kirli 17-25 Aralık Operasyonları ve 6-8 Ekim Kobani kalkışması” yaşanmıştır!..
Mesele, “Hükümeti devirme” meselesi değildi... Mesele, “Türkiye’yi bölgede kımıldayamaz hale getirme” meselesiydi ki, bunun “ihale”sini de “Paralel İhanet Çetesi”ne vermişlerdi!..
Paralel çete, bir yandan o “operasyon”ları yaparken, bir yandan da“Türkiye’nin mahrem bilgileri”ni “emperyalistlere servis” etmişti!..
Hem de, “gizli bilgilerin İran’ın işine yarayacağını” bile bile!..
Kim, ne derse desin;
Bölge’nin “yeni yayılmacı gücü İran”dır ve ABD de, İran’ın sırtını sıvazlamakta, onun “yayılmacılığına” göz yummaktadır!..
Çünkü ABD, diğer emperyalist ülkeler, ancak İran eliyle bir “Sünni-Şii çatışması” çıkarabileceklerini ve böylece “bölgeyi yeniden dizayn edeceklerini” biliyorlar!..
Daha açık söyleyelim:
“Bütün bölgeyi ikiye ayırıp sonu gelmez savaşlara sebep olabilecek mezhep savaşları projesi, İran eliyle uygulanmaktadır... Bu müdahalelerin bir sonraki aşaması çok daha tehlikelidir ve asıl bölgesel savaş o zaman çıkacak ve Türkiye de bu savaşın içinde yer almak zorunda kalacaktır...
Çünkü İran’ın asıl ve nihai hedefi Suudi Arabistan’dır!.. İran tehdidi altında bulunan asıl ülke, S.Arabistan’dır!”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder