21 Aralık 2013 Cumartesi

'Para ajanı' olarak tanınan ABD'li David Cohen..

Dünyanın en büyük 100 bankasından 99'unun 'de şubesi olduğu ortaya çıktı. ABD'de şube açmayı kabul etmeyen tek banka ise Halkbank... 'Tesadüfün böylesi' operasyonun yapıldığı banka da İşte Halkbank gerçeğini öğrenmek için önceki gün Türkiye'ye çok ilginç bir kişi geldi. Amerikan Hazine Bakanlığı Terör ve Mali İstihbarattan Sorumlu Müsteşarı David Cohen,İstanbul ve Ankara'da çok özel görüşmeler yaptı. Amaç İran, Hindistan ve Pakistan arasındaki enerji anlaşmasında önemli bir rol oynayan Halkbank'ın mali yapısı. Cohen, Türk yetkililerle yaptığı görüşmelerde Halkbank üzerinden İran'la sürdürülen doğalgaz ticaretinden duyulan rahatsızlığı aktardı. 

TÜRK İŞADAMININ YAKININA REFERANS OLDU Türkiye'de çok önemli bir işadamı ile kişisel dostluğu bulunan David Cohen'in, beraber yıllar önce bir Mavi Tur'a da çıktığı iddia edildi. New York'ta da yatırımları olan Türk işadamının, birçok kez Cohen'le bir araya geldiği belirtildi. Hatta bu işadamının bir yakınının ABD'de okuması için referansın David Cohen tarafından verildiği iddia edildi. Türk baronun da ABD'de yatırım yapmadan önce, Cohen'e danıştığı iddialar arasında. 

ÖNCE İSTANBUL SONRA TEL AVİV
Amerikan Kongresi'ne bir hafta önce özel bilgi veren Cohen, İran'la varılan anlaşma sonrasında da ambargo uygulamasının sertleştiğini, hatta İran'la ticareti sürdüren, dünyadan 19 kuruluşun Amerikan hazinesinin kara listesine alındığını söyledi. 'Para ajanı' olarak gösterilen Cohen'in bundan sonraki durağı ise Tel Aviv. Aynı zamanda bir Yahudi olan Cohen'in, Tel Aviv'de yapacağı çok özel görüşmelerde Halkbank'la ilgili bilgiler vereceği iddia edildi. 

3 TÜRK COHEN'E ÇALIŞIYOR
'in en önemli özelliği, dünyanın birçok ülkesinde sadece kendisine çalışan finansal casuslarının olması. Türkiye'de de birbirini tanımayan 3 kişinin, Cohen'in casusu olduğu iddia edildi. Ancak bu 3 kişinin birbirlerinden haberi olmasa da, Türk istihbaratının bu kişileri izlediği ve gerekli araştırmaları da birkaç hafta önce tamamladığı belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder