10 Aralık 2013 Salı

İstanbul'un 'Venedik'i olacak


Tuzla'da su kanalları ve denize  yapılacak adacıklarla "Venedik" modelinin uygulanacağı 840 yat kapasiteli  marinanın 2015 yılı mart ayında hizmete girmesi planlanıyor. 
 
İnşa çalışmaları süren Tuzla Marina projesi hakkında  bilgi veren Tuzla Belediye Başkanı ŞadiYazıcı, bu kapsamdaki bir projenin ilçeyi  dünya ölçeğinde bir cazibe merkezi haline getireceğini ifade etti. Yazıcı, Tuzla  Marina'nın, mimari yapısı ve içerisindeki fonksiyonel birimleriye dünyanın sayılı  marinaları arasında yer alacağını anlattı. 
 
En az 200 kişiye iş imkanı

 
  Tuzla Marina'nın, sosyal alanları ve 840 yat kapasitesi ile bir çekim  merkezi olacağını ifade eden Yazıcı, "Bu proje ile Tuzla'ya yılda 25 milyon iç ve  dış turizmden ziyaretçi bekliyoruz. Tuzla Marina, E-5 ve raylı sistem ile entegre  olacak ve ulaşım akslarının da merkezinde yer alacak. Tuzla Marina, vatandaşın  ekonomik yaşamına da büyük katkı sağlayacak. Marina projesi ile en az 2 bin 500  vatandaşa istihdam sağlanacak" diye konuştu
 
Marina, 2015'te hizmete girecek 
 
   Tuzla'ya dünya ölçeğinde bir proje kazandırmanın mutluluğunu  yaşadığını dile getiren Başkan Yazıcı, projenin, her ekonomik düzeyden insanın  faydalanacağı ve hem yerli hem yabancı ziyaretçilerin tercih edeceği fonksiyonel  bir yapıya sahip olacağını vurguladı. 
 
  Başkan Yazıcı, "İnşaat çalışmaları sürmekte olan ve ilk günden  itibaren duyan herkesin büyük heyecanla beklediği projenin 2015 yılı mart ayı  içerisinde tamamlanması planlanıyor" ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder