28 Ekim 2016 Cuma

246.şehit Kahraman Faslı

Terör örgütü FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimine kendilerini siper eden şehitlerden biri de Faslı Jadoid Merroune’ydi. Faslı Marroune 2 yıl gibi bir süredir İstanbul’da kalıyordu. 5 dil bilen Merroune geçimini turistlere rehberlik yaparak sağlıyordu. Adeta Türkiye aşığıydı. 2 yıldır Turimci arkadaşı Ömer Kaya ile birlikte aynı evi paylaşan Faslı genç, 15 Temmuz gecesi televizyonda izlediği görüntüler sonrasında hiç düşünmeden soluğu sokaklarda almış. 
O geceyi AKŞAM’a anlatan Kaya, ”Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla sokaklara çıktık. Merroune benden daha istekliydi. O da demokrasinin olduğu bir ülkede mutlu olarak çalışıyordu. Tankları durdurmak için Boğaziçi köprüsüne gittik. Görüntüler çok kötüydü. Asker rastgele ateş açıyordu. O sırada Merroune’nin vurulduğunu gördüm. Vatandaşların yardımıyla hastaneye götürdük. Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı” diye konuştu.   
Önce vatandaşlık sonra şehitlik  
Şehit olanların listesini hazırlayan yetkililer ismi ‘Şehit’ listesinde olmasına rağmen bu yardımlardan yararlanamayan Merroune’nin ailesinin izini sürdü. Devletin şehit ailelerine tanıdığı haklardan faydalanabilmesi için ağabey Mohammed Merroune İstanbul’a geldi.
246'NCI İSİM JADOID
Merroune, kaymakamlığa Türk vatandaşlığı başvurusu yapacak. Bu başvurunun ardından Marroune ailesine bir ev ve İçişleri Bakanlığı ve İller İdaresi Müdürlüğü’nün belirlediği maddi yardımı aileye teslim edecek. Marroune’nin ailesine de 3 bin 200 lira civarında maaş bağlanacak Marroune 246'ncı 15 Temmuz şehidi unvanını alacak.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder