8 Aralık 2015 Salı

Lüks restorancı sözünü tuttu dönerci açtı!

Sunset'in sahibi Barış Tansever'in açtığı Lezzet Co Döner, hem kalitesi hem de fiyatlarıyla İstanbul'un kısa sürede en iyi dönercileri arasında yerini alacak gibi görünüyor.
Istanbul’un popülaritesini kaybetmeyen en ünlü bir kaç restoranından biri Sunset’tir. Hem belli bir müdavim kitlesi vardır, hem de özel kutlamaların buluşmaların mekanıdır. Görmek ve görünmek için de gidenlerin sayısı az değildir. Lüks ama rahat bir havası vardır.  
Barış Tansever, 20 yıl önce açtığı Sunset’i İstanbul yeme-içme dünyasının önemli markalarından biri yaptı. 20 yıl sonra tabii ki Sunset bir İstanbul klasiği sıfatını hak ediyor.
Sunset’in yemek ve içki fiyatlarının yüksekliğinden yakındığımda “Yakında kimsenin pahalı diyemeyeceği bir yer açacağım!” diyen Tansever sözünü tuttu ve Nişantaşı’nda bir dönerci açtı.
Hem dekorasyon, hem de mönü tam bir dönerciye yakışacak gibi yalın bir biçimde tasarlanmış. Mönüde sadece tarhunlu mercimek çorbası, porsiyon, pilav üstü dürüm, tombik ve az olmak üzere döner çeşitleri, patates kızartması, manda yoğurdu, cacık ve turşu gibi yan lezzetler, fırın sütlaç, el açması baklavalar, sade dondurma ve ayran, kola gibi içecekler var.

Öncelikle Lezzet Co’nun etinden kesimine, tuzundan yağ oranına ve pişme derecesine dönerleri çok başarılı. Belli ki iyi et kullanılmış. Kuyruk yağı yok. Yan lezzetler ise Anadolu’nun farklı bölgelerinden seçilen ürünlerle yapılmış. Henüz bir kez gittiğim için hepsini deneme fırsatım olmadı ama pirinçlerin Samsun Terme’den, tarhunun Antep’ten, kesme dondurmanın Kahramanmaraş’tan, el açması fındıklı ve fıstıklı baklavaların Trabzon’dan, Gaziantep’ten geldiğini okumak bile insanın hoşuna gidiyor.
Ancak her şey bir yana Lezzet Co’nun  dürümleri benim bugüne dek İstanbul’da yediğim en iyi dürüm. Ağızda adeta eriyor. İnceliği, yumuşaklığı ve lezzeti mükemmel. Lavaş soğursa incecik de olsa sertleşebilir. Bu yüzden de çalışanlar belli aralıklarla lavaşları tazeliyor, eğer porsiyon döner ısmarladıysanız. Dönerin yanında küçük bir turşu ve salata tabağı da ikram olarak geliyor.
Lezzet Co’da gramına göre döner fiyatları 11 lira ile 32 lira arasında değişiyor. Normal bir porsiyon döner 23; dürüm ise 16 lira. Manda yoğurdu, patates kızartması, cacık, pilav gibi ilave lezzetler 5 lira. Tatlılar 6- 9;  Niğde gazozu, demirhindi şerbeti, acılı ayran, çay, su gibi içecek fiyatları da 2.5 ile 5 lira arası.
Nişantaşı’nda sararmış yapraklı salatalar sunan sıradan kafelerde bile bu fiyatları bulmak zor. Lezzet Co Döner’in lezzet-fiyat kalite dengesine söyleyecek söz yok. Umarım kalıcı olur. Nişantaşı’na yolunuz düşerse gidin ve deneyin derim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder