19 Ekim 2015 Pazartesi

Ankaradaki Bombalar PKK yapımı

Ankara’da 102 kişinin öldüğü hain saldırı; Aydın Doğan medyası, paralel medya ve PKK medyası tarafından günlerdir hedef saptırılarak IŞİD’in üzerine yıkılmaya çalışılıyor. Suçu devlete ve IŞİD’e yıkmak için yoğun çaba sarf eden terör medyasının gizlemeye çalıştığı bilgilere AKİT ulaştı.
HDP YÖNETİCİSİNİN DÜKKANI BOMBA İMALATHANESİ
Ankara saldırısında canlı bombalara rehberlik yaptığı tespit edilerek yakalanan Yakup Şahin her şeyi itiraf etti. Yakup Şahin’in verdiği bilgiler doğrultusunda Gaziantep’in Nizip ilçesinde arama yapan polis, HDP Nizip İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Müslüm Bizet’e ait depoda; bomba yapımında kullanılan 60 kilo TNT, çok sayıda bomba güçlendirici bilye ve intihar bombacılarının kullandığı 15 adet yelek buldu. 
ŞİMDİ KİMİ SUÇLAYACAKSIN SELAHATTİN DEMİRTAŞ?
Polisin gözaltına aldığı Yakup Şahin’in verdiği bilgiler doğrultusunda soruşturmayı genişleten güvenlik güçleri, Ankara saldırısında patlatılan bombaları hazırlayan odaklara ulaştı. Polisin ulaştığı HDP bağlantılı isimler, saldırıdan yarım saat sonra “katil devlet” diye bağırarak saldırıyı devletin üstüne yıkmaya çalıştı. Polis, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, saldırıdaki PKK bağlantısını örtbas etmek için hedef saptırdığını da ortaya çıkarmış oldu. Saldırıdaki bombaların, HDP yöneticisine ait dükkanda yapılarak Yakup Şahin tarafından Ankara’daki canlı bomba faillerine teslim edildiği anlaşıldı.
MALZEMELER TIPATIP AYNI
HDP Nizip İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Müslüm Bizet’in dükkanında ele geçirilen bomba yapımında kulanılan malzemelerin, Ankara saldırısında kullanılan bombaların yapımında kullanılan malzemelerle aynı olduğu tespit edildi. Patlama sonrası olay yeri inceleme ekiplerinin elde ettiği bomba parçaları ve diğer delillerle karşılaştırılan malzemeler, bombaların söz konusu dükkanda hazırlandığını doğruladı. Canlı bombaların kullandıkları hücum yeleklerine ait kumaş ve diğer materyal örnekleri de HDP’linin dükkanında yakalanan 15 adet yelekle aynı.
MEHMET ÖZMEN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder