29 Ekim 2015 Perşembe

Al gülüm-ver gülüm ittifaki

FETÖ lideri Fetullah Gülen’in prensi Akın İpek’in Türkiye’ye büyük ihanet ettiği ortaya çıktı. Koza İpek Grubu şirketlerine yapılacak operasyonu yargı ve emniyet içindeki paralel köstebeklerden öğrenerek operasyon öncesinde İngiltere’ye kaçan Akın İpek’in, Türkiye’nin son derece stratejik maden alanlarının yer aldığı maden haritalarını İngilizlere teslim ettiği öğrenildi. 
Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, yurtdışına kaçmadan önce bir süre elindeki maden şirketlerini “devlete kalmasın” diyerek gizlice devretmeye çalışan Akın İpek, bunda başarılı olamayınca, paralel yapının ele geçirerek kendisine yıllar önce verdiği Türkiye’nin maden haritalarını da yanına alarak İngiltere’ye gitti. İpek, bir takım garantiler karşılığında Türkiye’nin stratejik maden rezervlerini içeren haritaları İngilizlere teslim etti. İngilizler de bu jeste karşılık kendisine “Kraliyet mülkünden” maden arama ruhsatı bahşetti!
BÜYÜK İHANET
Türkiye’de maden arama ruhsatlarını veren Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nü yıllar önce ele geçiren paralel yapı, ülkemizin en verimli maden yataklarını sürekli olarak paralel yapının önemli isimlerinden olan Akın İpek’e paslamıştı. Akın İpek, verimli maden alanlarının önemli bölümünün arama ruhsatını şirketlerine alırken, Türkiye’nin gelecek vadeden maden alanlarının haritalarını da bu ilişkiler sayesinde elde etmişti. Akit’e bilgi veren güvenlik kaynakları, Akın İpek’in İngiltere’ye giderken bu son derece kritik maden haritalarını da yanında götürdüğü ve İngiliz Kraliyeti’ne sunduğu yönünde bilgiler bulunduğunu belirtiyorlar.
250 KİLOMETRELİK KRALİYET MÜLKÜ AKIN İPEK’E VERİLDİ
Öte yandan, Koza Limited, geçtiğimiz günlerde Kuzey İrlanda’da İngiltere Kraliyeti’ne ait 250 kilometrekarelik alanda altın ve gümüş arama ruhsatı aldı. Anlaşmayı Akın İpek imzaladı. Cevher bulunursa işletme hakkı da Koza’ya ait olacak. Son arama sahası izni ile Koza Limited, Birleşik Krallık’taki dördüncü maden sahasında altın ve gümüş arama çalışmasını başlatmış oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder