27 Eylül 2015 Pazar

Stratfor raporu Batinin Pkk dayanismasi

Stratfor raporunda, Avrupa'daki uyuşturucu trafiğini de PKK yönetiyor. Öyle ki, Almanya'daki bir başsavcının ifadesine göre, zehir trafiğinin yüzde 80'i, kanlı terör örgütünün elinde.
Stratfor raporunda, PKK’nın uyuşturucu trafiğinden elde ettiği miktarın ‘milyonlarca dolar’ tutarında olduğu, Fransa’nın başkenti Paris’in banliyölerindeki uyuşturucu trafiğinin büyük bölümünün PKK’nın elinde olduğu bilgisi veriliyor. Almanya’daki bir başsavcının ifadesine göre de “Avrupa’da ele geçirilen uyuşturucunun yüzde 80’i PKK bağlantılı." Ayrıca Almanya, İtalya, Hollanda ve İspanya’daki Kürt kökenli uyuşturucu çetelerinin büyük bölümünün PKK’yla bağlantıları olduğu bilgisine yer veriliyor. 
ROTADA BÜYÜK DESTEK
Rapordaki bir başka önemli detay da, örgütün Kuzey Irak’tan İtalya’ya insan kaçırırken kullandığı rotalar. Rapora göre bu rotalar İstanbul-Milan, İstanbul-Bosna-Milan ve Türkiye-Tunus-Malta-İtalya şeklinde. Örgütün Orta Doğu, Afrika, Avrupa ve Latin Amerika’daki örgütlerle bağlantılarının devam ettiğinin altı çizilirken, iki ismin PKK için büyük destek sağladığı ifade ediliyor. Bu isimler bir dönem Irak’ın devrik başkanı Saddam Hüseyin’i bile ülkesinde PKK’nın faaliyet gösterebilmesi yönünde ikna eden Rusya Dış İstihbarat Servisi’nin (SVR) eski Başkanı Yevgeni Primakov ile, 2011 yılında ölen eski Fransa Cumhurbaşkanı François Mitterand'ın eşi Danielle Mitterand.
YUNAN ADASINDA PKK EĞİTİMİ
Raporlara göre Amerikan istihbaratı da, kısa süre öncesine kadar bir Yunan adasında silahlı eğitim gören PKK’lı teröristlere Atina'nın desteğini sürdürdüğüne ilişkin kanıt buldu.
Faaliyetleri ve para kaynakları illegal 
14 Haziran 2007 tarihinde CIA için hazırlanan raporda, görüşme yapılan PKK sözcüsünün "Örgütün silahlı gücünün kendini savunma hakkı olduğu, dolayısıyla silah bırakmayı reddettiği"nin altı çiziliyor. Avrupa ülkelerinin örgütün dış kanadına 1989’dan bu yana kapılarını açarak faaliyetlerini özgürce yürütmelerine izin verdikleri ifade ediliyor. 
HIRSIZLIK, GASP, SOYGUN, TEHDİT!
Raporda örgütün finansal kaynaklarının neredeyse tamamının illegal olduğu ifade edilirken bunlar arasında hırsızlık ve gasp, soygun, tehdit, gasp, uyuşturucu ve kaçak silah kaçakçılığı, yasa dışı işçilerin Avrupa'ya getirilmesi, Avrupa’daki göçmen statüsündeki insanlardan alınan ödemeler de yer alıyor. Örgütün 86 milyar dolarlık bir bütçeye sahip olduğu, terör faaliyetlerinin bir bölümünü Avrupa’daki eroin trafiğinden elde ettiği ifade ediliyor. Rapora göre İsviçre, Belçika, Kıbrıs ve Fransa’nın kuzeyinde yer alan Jersey Adası’ndaki bankalar da, PKK’nın paraları için güvenli liman niteliğinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder