28 Eylül 2015 Pazartesi

"Özal onun için vatan haini derdi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'ın "Öyle dönemler oldu ki, biz hükümet getirdik, hükümet götürdük" şeklinde sözler sarf ettiğini açıklamış, Hürriyet'in patronu ise bu açıklamalarını inkâr etmişti. Erdoğan'a bir mektup yazarak seslenen Aydın Doğan, bu ifadeleri kullanmadığını söyleyerek, medyası aracılığıyla kimseye operasyon yapılmadığını ileri sürmüştü. Aydın Doğan her ne kadar geçmişte yaptıklarını kabul etmese de kendi gazeteleri ve mağdur ettiği insanların açıklamaları, gerçeği ortaya koyuyor. Bu örneklerden sadece bir tanesi de Toprak Holding Yönetim Kurulu Başkanı 'ın anlattıkları... 

KARALAMAYA BAŞLADI 
İşadamı Halis Toprak'ın anlattığına göre Japon Otomotiv şirketi, o dönemde Toprak'a Türkiye'de mümessillik vermek istiyor ancak, Aydın Doğan bu durumu öğrenince Toprak aleyhine gazetelerinde haberler yaptırıyor. Amacı ise Mazda'nın mümessilliğini almak. Doğan, hızını alamayıp Paktaş hakkında da olumsuz haberler yaptırıyor. Bunun üzerine Halis Toprak, Aydın Doğan'la görüşüyor ancak sonuç alamıyor. Sonuçta Mazda kaçıyor, Paktaş da zor durumda kalıyor. 

KARDEŞİMİN 'KATİLİ'
Halis Toprak, "Malını Paktaş'a verip parasını bir ay sonra tahsil eden işletmeler Paktaş'a güvenemez oldular ve paralarını o gün istemeye başladılar. Paktaş işçileri yürüyüşe geçme kararı aldılar. Ankara bu durum üzerine panikledi. Maliye mecbur oldu, Paktaş'a el koydu. Kardeşim Muhsin Toprak'ın intiharına neden oldu Aradan birkaç yıl geçti. İş Bankası ipotek ettirdiğimiz kardeşimin evini sattı. Kardeşim bunalıma girdi ve intihar etti" şeklinde yaşanan süreci anlatıyor.


BAŞKASININ MALINA KONAR
Aydın Doğan'ın hayatının avanta olduğunu belirten Toprak, "Maalesef bu adam böyle. Doğan'ın hayatı faiz. Biz paralarımızı Aydın Doğan gibi faize yatırmadık. Zaten onun hayatta iki işi var. Biri faiz, ikincisi milletin işini bozup onun malını almak. 100 lirayı 1 liraya alır. Ben hiçbir yatırımımda arsa hariç kimsenin malını almadım. Her şeyi kendim kurdum" diyor. 

ÖZAL 'VATANDA HAİNİ' DERDİ
Anılarını anlatan Halis Toprak, Turgut Özal'ın Doğan için 'O bir vatan hainidir' dediğini söylemişti. Bu sözlerden sonra Milliyet, 'Özal'dan teşviki aldı, kravatı taktı' başlıklı bir haber yaptı. Bir taşla iki kuş vuran Doğan, hem Özal'ı hem de Toprak'ı kamuoyunun önüne attı.

BENDEN 40 MİLYON DOLAR HARAÇ İSTEDİ
İşadamı ve eski siyasetçi Cem Uzan da Twitter'da Aydın Doğan'la ilgili önemli iddialarda bulundu. Kağıt kaçakçısı olmakla suçladığı Doğan'ın kendi televizyon kanalında düelloya davet eden Uzan, "Beni tehdit ettiği, 40 milyon dolar haraç istediği konuşmanın ses kaydı Şişli Cumhuriyet Savcılığı'nda var" ifadelerini kullandı.


'dan alçak sözler

7 Haziran seçimlerinde 'ailecek HDP'ye verdik' diyen  terör örgütü 'nın ajansı DİHA'ya konuştu.


Pelin Batudan alçak sözler
Diyarbakır Bismil'de 'lıların polis aracına attığı roketatar 9 yaşındaki bir kız çocuğunun ölümüne sebep oldu. Olayın ardından harekete geçen PKK medyası, olayı emniyet güçlerine yıkmaya çalıştı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan , hayatın çok ucuz olduğunu belirterek Türkiye'nin çocuk katili bir ülke olduğunu söyledi.

"TÜRKİYE ÇOCUK KATİLİ ÜLKEDİR"
Terör örgütü PKK'nın haber ajansı DİHA'ya konuşan Batu, konuyla ilgili şunları söyledi; "Ülkemizde failler, meçhuldür. Hayatlar ucuz, haberler de hızlı ve unutulurdur. Ateş düştüğü yeri yakarken, daha büyük alevlere kor oluyor. Daha kaç tane bebeğin ölmesi gerek ki silahlar sussun? Daha kaç Ceylan'ın parçalanması gerekir ki vicdanlar uyansın? Burası çocuk katili ülkedir. Bunu kabul edip yüzleşmeden savaşın silahla çözülmeyeceğini kabul etmeden, daha nice gencimiz yaşayamadan, aşık olamadan, gülemeden göçecektir aramızdan. Yeter, yüreğim, ruhum kaldırmıyor."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder