16 Mayıs 2014 Cuma

130 ülkenin yatırımı artık İstanbul'dan yönetilecek

130 ülkenin yatırımı artık İstanbul'dan yönetilecek

4 ay önce Dünya Yatırım Ajansları Birliği'nin başkanlığını kapan Türkiye, 130 ülkeyi temsil eden birliğin şimdi de merkez üssü oluyor. Birliğin 20 yıllık merkezi Ocak 2015'te Cenevre'den İstanbul'a taşınıyor.

Ocak ayında Güney Afrika'da yapılan seçimle Dünya Yatırım Ajansları Birliği'nin (WAIPA) dümenine geçen Türkiye, ikinci hedefine de ulaştı. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı başkanlığında İstanbul'da gerçekleşen WAIPA Genel Kurulu'nda, oylama sonucunda, birliğin 20 yıllık merkezinin Cenevre'den İstanbul'a taşınması kararı alındı. Karara istinaden altyapı hazırlıklarının tamamlanmasıyla birlikte merkez fiziksel olarak Ocak 2015 döneminde İstanbul'da faaliyetlerini sürdürmeye başlayacak. 
Dünya Yatırım Ajansları Birliği ve Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı, konuya ilişkin açıklamasında, bu kararla İstanbul'un, 130 ülkenin direkt olarak üst yönetimine hitap eden ajansların tepe kuruluşunun merkezi haline geleceğini kaydetti.

YATIRIMCILARIMIZA KOLAYLIK  
Aycı, WAIPA'nın merkezinin İstanbul'da olmasının farklı kuruluşlar için de emsal teşkil edebileceğini belirterek, şöyle devam etti: "İstanbul'un merkezi konumuna önemli bir örnek olarak değerlendirilecektir. Ayrıca Türk yatırımcılarımızın farklı ülkelerde yapmayı planladığı yatırımlarını koordine etmek için de bulunmaz bir fırsat teşkil edecektir. Yatırımcılarımız yatırım yapmak istedikleri ülkelerin yatırım ajanslarına ilk elden ulaşabilecek ve taleplerine doğrudan cevap alabilecekler. 2015'te G-20 dönem başkanlığı Türkiye tarafından devralınacak. Dünya Yatırım ve Ticaret Promosyon Ajansları zirvesinin 2015'te yapılması planlanan Türkiye ayağında ajansımızın 'WAIPA Başkanı' unvanını taşıyor olması G-20 dönem başkanlığımıza büyük güç ve etkinlik katacak." 
FİNANS MERKEZİ HEDEFİNE DESTEK
Böylelikle dünyanın en prestijli yatırım organizasyonunun Türkiye'de gerçekleştirileceğini kaydeden Aycı, İstanbul'un WAIPA'ya ev sahipliği yapmasının, İstanbul Finans Merkezi vizyonu stratejisine paralellik arz ettiğini söyledi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder