27 Mayıs 2015 Çarşamba

Türkiye yerli yolcu uçağında ilk adımı TRJ 328 ile atacak

2002 yılından bu yana ilk defa AK Parti yerli uçakla ilgili adımlar attı. Dün başka bir gururu yaşadık. Hakkari Yüksekova Havalalanı'nı açtık. Bu havalimanı ile birlikte havalimanı sayımızı da 55'e çıkarttık. Terör örgütünün onca baskısına rağmen güçlü bir irade ile bu havalimanını yapmamızda ayrıca bir öneme sahiptir. Biz bir karar aldık mı karşımıza kim çıkarsa çıksın hepsini aşar kararımızı mutlak şekilde uygularız. Hiçbir şey aldığımız kararı durduramaz. Öte yandan iki hava yolu şirketimiz 2003'de 63 noktaya uçarken şimdi 237 noktaya uçuş yapar hale geldi. Milli uçak yapımımda 1944'den bu yana çok şey kaybettik. Savunma sanayide de bu geçerli. Savunma Sanayide bugün yerli kullanım yüzde 50'lileri aştı. Bir zamanlar kapatılan ROKETSAN bugün küresel piyasada önemli bir yer edindi. Eğer AK Parti olmasaydı şu an geliştirilmiş bir çok şey durdurulmuş olacaktı. Dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'a inşaa etmek üzere harekete geçtik. Ordu-Giresun Havalimanı'nı denizin üzerine inşaa ettik. Son 12 yılda 10 milyon vatandaşımız uçağa binme imkanına sahip oldu.
İLK MİLLİ BÖLGESEL YOLCU UÇAĞI
Türkiye darbelere, dar siyasi anlayışlara izin vermeyecektir. 12 yılda savunma sanayiinin her alanında büyük adımlar attık. MİLGEM, Sismik Araştırma Gemisi, HÜRKUŞ gibi projeleri yaptık. 5 milyon dolarlık yıllık üretimle öncü ülkeler arasındayız. İnşallah uçağımızı da 2023'te uçuracağız. Türkiye bundan sonra savunma için ne istiyorsa kendisi hayata geçirecek. Çok önemli bir atılımı gerçekleştirecek bir kararı almamız gerekiyordu. Bu da ilk milli bölgesel yolcu uçağı.
2023'te uçuş gerçekleşecek. Yüzde 100 milli bölgesel uçağımız Türk semalarında uçmuş olacak.
Türkiye yerli yolcu uçağında ilk adımı TRJ 328 ile atacak. İlk uçuş ise 2019'da gerçekleştirilecek.
Daha sonraki aşamada üretilecek olan TRJ628 ise tepeden tırnağa tamamen Türk mühendisliğinin eseri olacak.
Dünyada büyük yankı uyandıracak olan yüzde 100 Türk uçağı 70 kişilik kapasitesi ile havacılığı bambaşka boyuta taşıyacak. En son teknolojinin kullanılacağı bu uçak inişe uygun olmayan yerlere de iniş sağlayabilecek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder