26 Ağustos 2014 Salı

İstanbul'u kargo 'hub'ı yapacağız


Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, 'Turkish Cargo Magazine' dergisinin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, THY'nin son 10 yılda hem yolcu hem de kargo tarafından büyük değişimlere imza attığını dile getirdi. Topçu, 2003 yılında THY'nin kargo uçağı yokken bugün her biri 66 ton taşıyan 9 kargo uçağının bulunduğuna işaret etti. Topçu, Türkiye'nin önemli bir jeopolitik noktada bulunduğuna işaret ederek, yolcu sayısını artırıp 'yolcu hubı' yapmanın yanında İstanbul'u bir 'kargo hubı' yapma noktasında çalıştıklarını söyledi.
KARGO CİROSU 1 MİLYAR DOLAR
Kargo gelirlerinde 1 milyar dolarlık bir ciroya ulaştıklarını aktaran Topçu, THY'nin 2003 yılında toplam cirosunun 1,2 milyar dolar olduğu dikkate alındığında bu cironun ne kadar önemli olduğunun ortaya çıktığını ifade etti. THY'nin 263 noktaya ve 108 ülkeye sefer yaptığına değinen Topçu, 'Kargomuz, son 10 yılda ortalama yüzde 25 büyüdü. Kargo, THY ailesi içinde, gelirlerimiz içinde ciddi bir orana ulaştı' dedi. Topçu, şöyle konuştu: 'Kargomuzun kapasitesini uzun menzilde de artırma yolunda, 'Uçak filomuza yeni uçaklar katabilir miyiz?' diye fizibilite çalışmalarımız devam ediyor.'
'Yatırımla büyürüz'
Gelecek aylarda ve 2015'in ilk çeyreğinde yeni hatlar açmalarıyla birlikte kargo seferleri yaptıkları ülke ve destinasyon sayısının da artacağını dile getiren Topçu, şunları kaydetti: 'Atatürk Havalimanı'nda sıkışan ve sağlıksız şartlarda hizmet veren kargo binamızın yerine 60 bin metrekarelik bir kargo binasını 15-20 gün içinde THY'nin hizmetine almış olacağız. THY kargo bölümü modern bir kargo taşımacılığının bütün unsurlarını ihtiva edecek.'Turkish Cargo Başkanı Ali Türk ise Turkish Cargo'nun THY'nin önemli yatırımlar yaptığı markalardan biri olduğunu vurgulayarak, tesis ve teknoloji yatırımlarıyla Turkish Cargo'nun önemli altyapı ihtiyaçlarının sürdürülebilir bir şekilde karşılanmasının sağlandığını söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder