17 Kasım 2017 Cuma

Sabahattin Ali'nin İçimizdeki Şeytan pdf

İçimizdeki Şeytan - Sabahattin Ali
İçimizdeki Şeytan - Sabahattin Ali ekitap


İçimizdeki Şeytan kitabı hakkında bilgiler:

Sabahattin Ali'nin İçimizdeki Şeytan isimli kitabı 254 sayfadan oluşuyor ve sitemiz aracılığıyla e-kitapolarak PDF ve EPUB formatında sizlere sunuluyor.

"İsteyip istemedeğimi doğru dürüst bilmediğim, ancak neticede aleyhime çıkarsa istemediğimi öne sürdüğüm bu nevi söz ve fiillerimin sürekli bir mesulünü bulmuştum: Buna içimdeki iblis diyordum, müdafaasını üzerime almaktan korktuğum bütün hareketlerimi ona yüklüyor ve kendi yüzüme tüküreceğim yerde, haksızlığa, tesadüfün cilvesine uğramış bir mazlum gibi nefsimi şefkat ve ihtimama layık görüyordum. Oysa ne iblisi azizim, ne iblisi? Bu bizim gururumuzun, salaklığımızın yalanı.. "

Bu romanında, toplumsal gündemin kişilikler üzerindeki baskısını ve güçsüz insanın "kapana kısılmışlığını" gösteriyor Sabahattin Ali. Aydın geçinenlerin karanlığına, "insanın içindeki iblis"a keskin bir bakış.
 Öğleden evvel saat on birde Kadıköy’den Köprü’ye hareket eden vapurun güvertesinde iki genç yan yana oturmuş konuşuyorlardı. Deniz tarafında bulunanı şişmanca, açık kumral saçlı, beyaz yüzlü bir delikanlı idi. Bağa bir gözlüğün altında daima yarı kapalı gibi duran ve eşya üzerinde ağır ağır dolaşan kahverengi miyop gözlerini vakit vakit arkadaşına ve solda, güneşin ziyası altında uzanan denize çeviriyordu. Düz ve biraz uzunca saçları, arkaya atılmış olan şapkasının altından dökülerek sağ kaşını ve gözkapağının bir kısmını Örtüyordu. Çok çabuk konuşuyor ve söz söylerken dudakları hafifçe büzülerek ağzı güzel bir şekil alıyordu.
Arkadaşı ise ufak tefek, zayıf, kolları sinirli hareketlerle mütemadiyen oynayan, gözleri her şeye keskin bir bakış fırlatan, soluk yüzlü bir gençti.

İçimizdeki Şeytan EPUB İNDİR 

İçimizdeki Şeytan PDF İNDİR


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder