23 Nisan 2016 Cumartesi

Piskinlik derecesi

PİŞKİNLİĞİN BÖYLESİ!


SAHİLE YAPILAN DOLGU YANLIŞ DA SİZİN YAPTIĞINIZ DOĞRU MU?
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun beraberinde, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve CHP eski İstanbul Milletvekili Çetin Sosyal ile birlikte Ordu’ya gelerek, sahilde yapılan deniz dolgusuna tepki gösterdi. Torun, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a akıl vererek, “BİR HİZMET YAPILIRKEN O YÖREDE YAŞAYAN İNSANLARIN DA DUYGULARI VE DÜŞÜNCELERİ ALINMALIDIR.” dedi.
İşte Seyit Torun’un partisine, sivil toplum kuruluşlarına ve Ordululara rağmen,  ben yaptım oldu mantığıyla, inatla yaptığı çirkin ve usulsüz bir imar uygulamalarıyla şehrin kimliğini değiştirirken, geleceğe de kötü bir miras bıraktı. Yerimizin yettiği kadarıyla birkaç örnek;
YENİ BELEDİYE BİNASI
Yörede yaşayan insanların duygularını ve düşüncelerini dinlemeden, yapılan eylemlere karşı inatla halkın meydan olması isteğine karşın şimdiki Büyükşehir Belediyesi Hizmet binasını inşa eden Seyit Torun, dün sahilde kendi yaptıklarını unutarak, “Ben yaptım oldu mantığı ile hareket ederse bu kabul edilemez. Bir yönetici hizmet yapabilir ama gönülleri kazanamazsa hizmet yapılmış sayılamaz.” diyebiliyor.
CENAZE ARACI KARŞILIĞI KAT VERİLDİ
1/1000 ölçekli imar olanında rekreasyon alanı 0.15/0.30 2 katlı otel, motel, pansiyon ve benzeri turizm yapılabilir olan bu arazi, Seyit Torun döneminde plan değişikliğine gidilerek, kat sayısı 3’e yükseltilmişti. Bu da yetmiyormuş gibi cenaze aracı karşılığı bu yere iki kat verilerek, bina 5 kata yükseltildi. Dönemin Mimarlar Odası Başkanı Mehmet Özçelik, bu uygulamaya tepki gösterse de olumlu bir sonuç alınmayarak, denizin önüne set çekilmişti.
BOZTEPE’DE ÇİRKİN YAPILAŞMA
Aynı bu yanlışların bir benzeri ise Boztepe’de uygulandı. Adına Türküler yakılan Boztepe, Seyit Torun döneminde beton tepeye dönüştürülmek istendi. Bunlara en güzel örnek ise Balkon kafeterya, Tepe Restoranı ve yeni yapılan otel inşaatıdır. Çarpık yapılaşmayı ilçe merkezinde uygulayan Torun, Boztepe’de yaptığı bu yanlış uygulamalarla da tepkileri çekmişti fakat, her zaman olduğu gibi halkın taleplerine kulaklarını tıkamıştı.
DÜĞÜN SALONU İÇİN AĞAÇLAR KESİLMİŞTİ
Eski Belediye Başkanı Seyit torun döneminde Ordu’nun en kimlikli ve en eski mahallelerinden olan doğa harikası Kirazlimanı Mahallesi’ndeki asırlık çam ağaçları kurutularak kesilmişti. Eski bir mezarlık sahası olan yer Belde Otel’e düğün ve konferans salonu yapılması için verildi. Mahalleli olaya büyük bir tepki göstermesine rağmen, bu tepkiler dikkate alınmamıştı.
PALMİYELER
Modernleşme adı altında kendi coğrafi dokusundan uzak, yapay hamlelerle palmiye ağaçlarını sahile diken Başkan Seyit Torun, yine yanlış bir uygulamaya daha imza atmıştı. Doğu Karadeniz’in iklimine ve yapısına uygun olmayan palmiyeler, dikildikten 1 yıl sonra solmaya başlamıştı. Hatta bazı palmiyelerde ise çam bitmişti. Ulusal basında bile tepki toplayan bu uygulama da Seyit Torun’un yanlışları arasında yer alıyor.
TAHIL PAZARI KATLİAMI
İki dönemlik Ordu Belediye Başkanlığı sürecinde ‘’modern düzenlemeler’’ adı altında büyük bir inatla, hiçbir görüş ve tepkiyi dikkate almadan kentin tarihi ve kültürel dokusunu katleden Seyit Torun, Tahıl Pazarı’nı da adeta yok etmişti. Belediye eski meclis üyesi şehir planlamacısı Meltem Melikoğlu Aldeniz gibi turizmcilerin ve mimarlar odasının tepkilerine aldırış etmeyen Torun, şehrin kimliğini kaybetmesinde önemli rol oynamıştı.
TELEFERİK DİREĞİ
Şehrin uzun yıllardır beklediği Teleferik Projesi’nin hayata geçirilmesi büyük bir sevinçle karşılanmıştı. Ancak projenin tarihi ve doğal alanların içerisinden geçmesi bu heyecanı karamsarlığa çevirdi. Teleferiğin 2. ayağının sit alanı içerisine yerleştirilmesiyle mahkeme kararıyla durdurulan inşaat bir süre sonra apar topar tekrar başlatıldı. Kaçak bir şekilde gece dikilen ayaklar sonrasında Seyit Torun, bir yanlışa daha imza atmıştı.  
ÖZÜRLÜ PROJE
Seyit Torun’un belediye Başkanlığı döneminde ‘Büyük Yatırım’ sloganları ile 17 Mayıs 2011 tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından temeli atılan ve 7 Aralık 2013 tarihinde hizmete açtığı, ancak otomobil dışında hiçbir araç giremediği için Ordulular tarafından ‘özürlü otopark’ olarak isimlendirilen Yenimahalle Katlı Otoparkı, şehrin ortasında enkaz gibi duruyor. Bina şimdilerde Altınordu Belediye binası olarak kullanılıyor.
YELKEN KULÜP SÜRECİ SEYİT TORUN’LA BAŞLADI
CHP eski İl Başkanı Av. Haluk Türkmen ve CHP eski Belediye Meclis Üyesi Eczacı Mustafa Çavuşoğlu, daha önce gazetemize yaptığı açıklamada, Yelken Kulüp arazisinin bugün otel inşaatına başlanmasında en büyük sorunun Seyit Torun’un araziyi yeşil alandan çıkartarak belediye kamu hizmet alanına çevrilmesi olduğunu açıklamışlardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder