14 Mart 2014 Cuma

MMI, 250 milyon euroluk yatırımla Türkiyeye geliyor

46 milyar dolarlık bütçesiyle Türkiye'yi dünyada önemli bir kavşak haline getirecek olan 3'üncü Havalimanı projesi, dünyanın en büyük firmalarının gözünü bölgeye çevirdi. Projenin hayata geçmesiyle birlikte önemli bir pazar kaybına uğrayacakları için yatırımı engellemeye çalıştıkları iddia edilen Almanlar bile havalimanının yaratacağı potansiyelden faydalanmak için bölgede yatırım kararı aldı. Almanya'nın 3'üncü Havalimanı korkusu ülkenin en büyük havayolu şirketi Lufthansa'nın, açıklamalarıyla gündeme gelmişti. THY ile işbirliğini bitiren şirket buna gerekçe olarak da projenin Almanya'nın havayolu taşımacılığındaki üstünlüğünü elinden alacak olmasını göstermişti. 

KAMU ORTAKLI FİRMA 

Havayolu şirketleri yeni projeyle ilgili çekincelerini ortaya koyarken, Almanya'nın Bavyera Eyaleti ve Münih Belediyesi'nin yüzde 100'üne sahip olduğu dünyanın en büyük fuarcılık şirketlerinden Messe München (Münih) International (MMI), 3'üncü Havalimanı'na yakın bir araziye Türkiye'nin en büyük fuar alanını inşa etmek için kolları sıvadı. 9 ay önce MMI Eurasia Fuarcılık şirketini Türk ortaklarla birlikte kuran büyük hissedar MMI, bölgeye yakın 50 dönümlük bir araziyle ilgili pazarlık yaparken, bu araziye yakın konumdaki 420 dönümlük kamu arazisiyle ilgili de yetkililerle görüşmelere başladı. MMI Eurasia Fuarcılık CEO'su ve ortağı Tolga Özkarakaş, Türk ekonomisinin hızlı büyümesi ve bölgesindeki liderliği nedeniyle ana firmanın yatırım kararı aldığını söyledi. Özkarakaş, yaklaşık 250 milyon euroluk bir yatırımla 150 bin metrekare kapalı alana sahip bir fuar alanı kuracakları bilgisini verdi. Özkarakaş, Türkiye'de 100 bin metrekarenin üzerinde sadece iki fuar alanının bulunduğunu belirterek, bu yatırımın Avrupa'da önemli bir büyüklük olacağını belirtti. MMI'nın dünyanın en büyük furlarını organize ettiğini, bu projenin İstanbul'da yapılmasıyla dünya çapındaki etkinliklerin de şehre geleceğini belirten Özkarakaş, "Proje bittiği zaman da Avrupa'nın en büyük fuarlarından biri olacak. Avrupalı firmalar, Afrika ve Ortadoğu'ya İstanbul üzerinden açılmak istiyor" dedi. 

BÜYÜK KATILIM BEKLENİYOR 
Özkarakaş, MMI'nın Yönetim Kurulu Başkanı Klaus Dittrich'in de Türkiye'de kimi ülkelere vize zorunluluğu olmaması ve yurda giriş sırasındaki basitleştirilmiş vize prosedürleri nedeniyle, İstanbul'da düzenlenecek fuarlara komşu ülkelerden de büyük bir ziyaretçi katılımı beklediğini söyledi. 

NİSANDA İLK İKİZ FUARI YAPIYORUZilk fuarlarını nisanda düzenleyeceklerini söyleyen Özkarakaş "Bu Türkiye'nin ilk ikiz konferans fuarları diye tanımlanan Seismic Safety ve Intergeo Eurasia olacak. 28-29 Nisan 2014 tarihlerinde İstanbul WOW Kongre Merkezi'nde düzenlenecek" dedi. Özkarakaş, Türkiye'de yapılması planlanan diğer bir fuar organizasyonunun da IFAT Eurasia olduğunu hatırlatarak, 2015'te yapılacak bu etkinliğin ise çevre teknolojilerine yönelik olacağını söyledi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder