18 Ekim 2013 Cuma

Doğu'nun mutfağına Fransız kalamadı

Dünyada en fazla turisti ağırlayan Fransa'nın efsanevi okulu Vatel, Türkiye'ye Doğu'dan giriyor. 33 yıllık geçmişe sahip turizm yöneticiliği okulu, Türk mutfağına yatırım yapma kararı aldı. Şirketin yöneticilerini ikna eden, okulun mezunlarından Ali Doğan Çamak önümüzdeki birkaç yılda Türkiye'ye 5 milyon dolarlık bütçe ayrıldığını belirtti. 

GURME TURİZMİ 

Fransız Vatel'in lüks otel ve restoranlara üst düzey yönetici yetiştirdiğini anlatan Çamak, başta Gaziantep olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da gurme turizmi açısından yüksek potansiyel olduğunu, bu bölgelere yatırım yapacaklarını söyledi. Çamak, "Türkiye'de Michelin yıldızlı restoran yok. Ama dünyanın hiçbir yerinde rastlanamayacak bir mutfak zenginliğine sahibiz. Michelin jürisi buraya geliyor, yemeklere bayılıp gidiyor. Ancak servisi beğenmedikleri için yıldız vermiyorlar. Bu da Türk mutfağının tanıtımını engelliyor. Bizim amacımız bu engeli aşacak yöneticiler yetiştirmek" diye konuştu. 

MEZUNU JETLE DOLAŞIYORDünya çapında 25 bin mezunu olan Vatel, adını Fransa Kralı 14'üncü Louis'nin aşçısı ve krem şantinin mucidi Francoise Vatel'den alıyor. Okul yöneticilerin yanı sıra konsiyerj, spa manager ve şarap tadıcısı gibi çok kazanan elemanlar yetiştiriyor. Çamak, İstanbul'da konsiyer olarak çalışıp dünyayı jetle dolaşan kişiler olduğunu belirterek, "Maaşları 7 bin pounda kadar çıkıyor. Buna bahşişler dahil değil" dedi. 

YILLIK ÜCRET 6 BİN 500 TLAli Doğan Çamak, İstanbul Gayrettepe'deki ilk şubede 25 kişinin eğitim alacağını söyledi. Okulun yıllık ücreti 6 bin 480 TL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder