Beykoz Çankırılılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BEYÇANDER) Başkanı Bilal Karabacak, nefes ve deri yoluyla bulaşan hastalıklara şifa amacıyla 2,5 ton Çankırı tuzu kullanılarak oluşturulan Tuz Terapi Odası'nda, 2 yılda 5 binden fazla kişiye rehabilitasyon ve alternatif tedavi amaçlı ücretsiz hizmet verildiğini bildirdi.
Karabacak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çankırı'nın en büyük doğal zenginliği tuzun şifalı olduğunun uzmanlarca kabul edildiğini söyledi. Çankırı'daki mağaralardan çıkan tuzu kullanarak 2 yıl önce Beykoz'daki dernek merkezinde 14 metrekarelik Tuz Terapi Odası oluşturduklarını anlatan Karabacak, odanın tavanından duvarlarına 2,5 ton tuzla kaplandığını aktardı.
Odada 30-40 dakika oturarak yapılan terapide, özel makineyle havaya tuz partiküllerinin yayıldığını anlatan Karabacak, alternatif tıp yöntemlerinden tuz terapi odasında nefes ve deri yoluyla bulaşan hastalıklara şifa arandığını belirten Karabacak, odada bulunmanın stres ve yorgunluğa da iyi geldiğini kaydetti.
- "Himalaya tuzuyla aynı değerlere sahip"
Bilal Karabacak, Tuz Terapi Odası'nda 2 yılda 5 binden fazla kişiye rehabilitasyon ve alternatif tedavi amaçlı ücretsiz hizmet verildiğini bildirdi.
Kaya tuzlarının kimyasal madde, ağır metal ve zararlı bileşen barındırmayan şeffaf ve doğal tuzlar olduğunu anlatan Karabacak, "Memleketimiz Çankırı'nın doğal tuzunu İstanbul'a ve Türkiye geneline tanıtmayı amaçlıyoruz. Çankırı tuzunun marka olarak ülkemizde ve dünyada bilinmesini istiyoruz. İnsan vücudu için gerekli olan 84 mineralin tamamını barındıran doğal Çankırı tuzu, Himalaya tuzuyla aynı değerlere sahip. Hatta daha iyi olduğunu söyleyen uzmanlar da var" diye konuştu.
Terapi odasının bağışıklık sistemini güçlendirdiğinin ve vücudun zararlı toksinlerden temizlenmesine yardımcı olduğunun uzmanlarca tespit edildiğini dile getiren Karabacak, "Tuz Odası'ndaki terapi, astım, nefes darlığı ve göğüs sıkışması, bronşit, KOAH, soğuk algınlığı, grip, öksürük, kistik fibrozis, kulak enfeksiyonları, saman nezlesi, farenjit, mevsimsel alerji, egzama, deri iltihabı, sedef hastalığı, uykusuzluk, eklem ağrıları gibi rahatsızlıklara iyi geliyor" bilgisini verdi.
Karabacak, Çankırı tuzundan gece lambaları da yapıldığını belirterek, "Bu lambalar, odadaki pis havayı alıp, temiz hava üretiyor. Odadaki nem ve radyasyon önlüyor. Sabun ve benzeri ürünler de cilt için çok faydalı. Astım, bronşit, nefes darlığı olan hastalar kullanabilir. Odadaki havanın değiştiğini hissedeceksiniz" dedi.
Randevu sistemi ile çalışan dernekte seanslardan ücret alınmazken, makbuz karşılığı bağış yapılabiliyor.
- Tuzdan şifa bulanlar
Astım hastası Türkan Karakaş, Tuz Terapi Odası'na sık sık geldiğini belirterek, terapinin, hastalığının iyileşme sürecinde çok yararı olduğunu söyledi. Karakaş, "Daha rahatlamış hissediyorum. Nefes darlığıma faydalı oldu. Artık daha rahat nefes alıyorum. Ayrıca bu odada stres de atıyorum" ifadelerini kullandı.
Deniz Yüksel, kaya tuzunun her şeye iyi geldiğini öğrendiğini ve arkadaşının tavsiyesiyle tuz odasına geldiğini anlattı. Yüksel, "Çocukluğumdan beri romatizmam vardı. Seanslara yeni başladım. Çoraplarımı da çıkarıyorum. Kaya tuzunun verdiği bir rahatlama var. Ayaklarım ve vücudumda gevşeme oluyor, bunu hissediyorsunuz. Sofrada da kaya tuzunu tercih etmeye başladım" diye konuştu.
Boğaziçi Üniversitesi'nden emekli Ayşe Gülsen Özaltan, tuz odasına yaklaşık bir yıldır geldiğini söyledi. Odada iki seans kaldığına dikkati çeken Özaltan, "Burada huzur buluyorum, rahatlıyorum ve stresimi atıyorum. Bacaklarımda şişme, ağrılarım ve romatizmam vardı. İyi geldi. Astımım yoktu ama antidepresan kullanıyordum, şu an kullanmıyorum. Herkesin de gelmesini tavsiye ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.
Lale Bildirici - AA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder